TATA, HOĆEMO LI SE SRESTI NA NEBU AKO SE JA UBIJEM? Dečak iz Niša nova žrtva VRŠNJAČKOG NASILJA!

- Tri puta sam prijavljivao nasilje u školi. Dva puta smo prijavili maltretiranje direktorki, a sin mi kaže: "Tata, nema od ovog ništa. Opet će da kaže da sam ga opsovao, pa će da nastavi da me bije". Za vikend, sin me moli, da budem u školi kada su odmori, kako ga deca ne bi tukla - rekao je Roberto Stojanović

Roberto Stojanović je otac dečaka M. S. (10) koji je u svojoj ispovesti ispričao da mu se sin poverio da želi da počini samoubistvo i pitao ga da li će se sresti na nebu kada se ubije. On već duži period u svojoj osnovnoj školi "Sreten Mladenović Mika" u Nišu trpi vršnjačko nasilje.

ZBOG PRIČE O ALEKSI NASILNIK SE POKAJAO: Neverovatna ispovest oca dečaka koji se UBIO JER SU GA MALTRETIRALI u školi (VIDEO)

Njegov sin pohađa školu koju je pohađao i maleni Aleksa, koji je isto bio maltretiran i koji je 2011. godine počinio samoubistvo.

- Tri puta sam prijavljivao nasilje u školi. Dva puta smo prijavili maltretiranje direktorki, a sin mi kaže: "Tata, nema od ovog ništa. Opet će da kaže da sam ga opsovao, pa će da nastavi da me bije". Za vikend, sin me moli, da budem u školi kada su odmori, kako ga deca ne bi tukla - rekao je Stojanović.

Roberto je objasnio da je njegov sin čitao priču o Aleksi i prašini koja se digla povodom "Aleksinog zakona" i prepoznao sebe u toj priči.

- Ubeđivao sam ga da ćemo ga zaštititi, da ne brine. Onda me je pitao da li mislim da je Aleksa sa anđelima i da li se možemo sresti na nebu ako se on bude ubio. Hteo sam da umrem tog trenutka. Pola sata sam ga ubeđivao da će sve biti u redu - dodao je Roberto.

Direktorka škole Jasmina Stanković kaže da su preduzeli sve zakonom propisane procedure u slučaju prijava koje je podneo Stojanović.

Vršnjačko nasilje je sve češća pojava u Srbiji, kako mu stati na put? Odgovor ostavite u komentaru.

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)