OBJAVLJEN SPISAK HRVATSKIH IZDAJNIKA: "Đoković pobedi, a meni drago" je samo jedna od izjava koje vode na tu listu

- Hvala svima na učestvovanju, olakšali ste nam posao! - napisao je neko ko se potpisao kao Tomislav Karamarko

Na listi tzv. izdajnika u Hrvatskoj, koju je objavio Kolektiv SKROZ, do jutros je samoinicijativno upisano nešto manje od 4.500 građana, a među njima su se našla imena aktuelnih zvaičnika, pa i zamenika premijera Tomislava Karamarka, koji je podržao ministra Mija Crnoju u zahtevu da se sačini registar "agresora i izdajnika", ali i lider Mosta i potpredsednik vlade Božo Petrov, koji se takvom registru protivi.

NAJPOZNATIJA ČASNA SESTRA 90-IH POSTALA MINISTARKA: Svi pričaju o novoj članici hrvatske vlade

Kolektiv SKROZ preduhitrio je, naime, Crnoju i u subotu na internetu napravio stranicu registar-izdajnika, koja danima zabavlja hrvatsku javnost. Stranica je otvorena na linku "Izdajnici" su Crnoji odlučili olakšati posao pa se velik broj njih dobrovoljno prijavio, a navala je bila tolika, da je stranica u više navrata zbog prevelikog interesa bila nedostupna, kako prenosi Index.hr.

Budući da je na stranici moguće upisati bilo koje ime, na spisku su se našli čelnik Mosta Božo Petrov i šef HDZ-a Tomislav Karamarko koji je, kako je naveo, zahvalio građanima što su se prijavili i tako pomogli u popisivanju izdajnika.

- Hvala svima na učestvovanju, olakšali ste nam posao! - napisao je neko ko se potpisao kao Tomislav Karamarko.

Na listi su oživljena imena Josipa i Jovanke Broz, dok su ostali "izdajnici" uz upis svoga imena i prezimena, zabeležili i svoje "grehe", od kojih su mnogi kreativni, poput:

"Čitam Dežulovića","Ðevojka mi je Srpkinja","Ne slušam cajke i muka mi je od onih koji slušaju","Ne znam gde sam bio ''91.", "Platio sve poreze, doprinose i plate radnicima, nisam hteo opljačkati državu putem predstečajne nagodbe pa se umesto u BMW-u vozim u rđavoj Škod..., mislim da Srbi igraju bolji vaterpolo od Hrvata, nisam bio u Remetincu, previše vremena provodim kod Katarinčinih, nemam ništa protiv Slovenaca, imam kredit u švajcarcima".

Ima i ovakvih: "Nikada nisam bio na Tompsonovom koncertu u Čavoglavama i nisam bio na misi skoro četiri godine. Nisam glasao niti za HDZ niti za Most, a niti za SDP. Eh, da, i ''91. nisam bio nigđe", "Ðoković pobijedi, a meni drago", "Gledam filmove sa srpskim titlovima..." "Pobegao sam iz Lijepe naše u potrazi za poslom", "Slušam Balaševića, a ne Cecu"...

(Telegraf.rs/ Izvor: index.hr)