MILIJARDER težak 13,5 MILIJARDI DOLARA osuđen NA SMRTNU KAZNU!

Milijarder je uhapšen u decembru 2013. godine pod optužbama da je u džep stavio više milijardi dolara prihoda od prodaje državne nafte, što on negira

Iranski biznismen Babak Zandžani, "težak" oko 13,5 milijardi dolara, osuđen je na smrtnu kaznu zbog korupcije, saopštile su danas iranske vlasti.

AMERIKA ZVANIČNO OPTUŽILA PUTINA: Ruski predsednik je korumpiran!

Zandžani je postao poznat tokom vladavine bivšeg predsednika Mahmuda Ahmadinedžada, zahvaljujući tome što je iznalazio načine da preusmeri strane valute vlastima u Teheranu, uprkos finansijskim sankcijama uvedenim iranskim bankama kao vid kazne za nuklearni program te zemlje, prenela je agencija AFP.

Taj milijarder je uhapšen u decembru 2013. godine pod optužbama da je u džep stavio više milijardi dolara prihoda od prodaje državne nafte, što on negira.

Osim što je osuđen na smrtnu kaznu, Zandžani mora da plati i odštetu državi, izjavio je portparol suda Golam Hosein Mohseni-Eddzeje.

Zandžani, jedan od najbogatijih Iranaca, nalazio se na "crnoj listi" EU i SAD zbog pomaganja iranskim vlastima da zaobiđu sankcije na prodaju nafte, koje su tada bile na snazi.

(Telegraf.rs / Tanjug)