POLICAJAC JANKOVIĆ PRIVEO PROSTITUTKE, ALI NE U STANICU: Umesto hapšenja makroa, "naručio" dve devojke!

U periodu od 2009. pa do kraja 2015. godine tako stečen novac stavljao je u legalne novčane tokove, kako kroz ulaganje u razvoj stada domaćih životinja, tako i na druge načine, čime je mijenjao oblik protupravno stečene imovine te prljav pretvarao u opran novac

Sarajevsko kantonalno tužilaštvo podiglo je danas optužnicu protiv Samira Kurtovića, Melise Šehović, Nemanje Jankovića i Omera Nargalića, osumnjičenih za navođenje na prostituciju punoletnih i maloletnih ženskih osoba, pranje novca, silovanje u pokušaju, laku telesnu povredu, nedozvoljeno nabavljanje, držanje i nošenje oružja i municije, kao i neprijavljivanje krivičnog dela ili izvršioca.

ADRIJANA JE SA 13 GODINA POSTALA PROSTITUTKA: "Makro me je istetovirao po grudima, obeležio me je za ceo život!"

Naime, osumnjičeni Samir Kurtović tereti se da je od 2004. pa do oktobra 2015. godine organizovao i rukovodio prostitucijom na području KS, piše portal avaz.ba.

U tom periodu seksualne usluge u njegovoj organizaciji pružalo je više od 28 devojaka od kojih su, najmanje dve maloletne, čime je stekao protivpravnu imovinsku korist u iznosu od najmanje 1.793.000 KM, što je više od 900.000 evra.

Nadalje, u periodu od 2009. pa do kraja 2015. godine tako stečen novac stavljao u legalne novčane tokove, kako kroz ulaganje u razvoj stada domaćih životinja, tako i na druge načine, čime je mijenjao oblik protupravno stečene imovine te prljav pretvarao u opran novac.

Istovremeno, osumnjičen je da je 29. decembra 2006. godine pokušao da siluje tada maloletnu S.B. u vreme kada je oštećena imala 16 godina, kada joj je naneo laku telesnu povredu.

U dva navrata kod osumnjičenog pronađena je bojeva municija i oružje za koje nije imao dozvolu nadležnog organa.

Osumnjičena Melisa Šehović se tereti da je u međusobnom dogovoru sa Samirom Kurtovićem i sa devojkama koje su pružale seksualne usluge, od 2014. pa do oktobra 2015. godine, zajedno sa Samirom učestvovala u organizovanju i vođenju pružanja seksualnih usluga na području Kantona Sarajevo.

Nemanja Janković se tereti da je kao policijski službenik zaposlen u PU Ilidža, u vršenju službe saznao da Samir Kurtović organizuje i vodi prostituciju, ali nije prijavio krivično delo i učinioca, iako je to bio obavezan, već je putem telefona kontaktirao Samira Kurtovića i za sebe i svog prijatelja naručio dve devojke za pružanje seksualnih usluga, koje je potom i koristio.

Usluge su plaćene 350 KM, ili 179 evra.

Osumnjičenom Omeru Nargaliću na teret se stavlja da je nabavio, držao i nosio oružje i municiju bez dozvole nadležnog organa.

(Telegraf.rs)