POŠTA SRBIJE: DS nam duguje preko sedam miliona dinara!

Dug je napravljen u periodu od 2007. do 2014. godine, za koji je korisnik tužen u iznosu od ukupno 7.072.055,57 dinara i za koji se vodi privredni spor

Pošta Srbije je javni poštanski operator koji pruža usluge za sve građane i privredu na celokupnoj teritoriji Republike Srbije. Istovremeno, Pošta Srbije je profitabilno, i procedurama precizno uređeno preduzeće.

TAKSENE MARKE umesto UPLATNICA u poštama širom Srbije!

U skladu sa ovim procedurama i svojom poslovnom politikom, kao i procenom poslovnog rizika koja obezbeđuje ovu visoku profitabilnost, te odredbama Zakona o oglašavanju, svaki zahtev za pružanje usluge bilo kog korisnika - pravnog lica, pa i Demokratske stranke, mora biti zvanično upućen, detaljno razmotren i mora mu prethoditi sklapanje odgovarajaćeg ugovora.

Meštani Zaklopače u Grockoj dobili novu poštu sa savremenim servisima i besplatnim internetom (FOTO)

Iako zvaničan zahtev DS nije stigao, već je poslata nezvanična imejl poruka, stručne službe su i to razmotrile i ustanovile da postoji dug u periodu od 2007. do 2014.godine (u svim izbornim godinama) za koji je korisnik utužen u iznosu od ukupno 7.072.055,57 dinara i za koji se vodi privredni spor.

LEPE VESTI: Otvorena nova pošta u Kragujevcu (FOTO)LEPE VESTI: Otvorena nova pošta u Kragujevcu (FOTO)

S tim u vezi, stroge procedure zahtevaju da se svaki zahtev utuženog korisnika, a pogovotovo onog sa ovolikim dugom, razmotri savesno i odgovorno, imajući u vidu negativna iskustava iz ranijeg perioda kada su zaposleni Pošte, ne svojom voljom bili uvučeni u neopravdane političke zahteve tadašnjih rukovodilaca.

Posebno naglašavamo da, u periodu kada je nastao dug Demokratske stranke prema Pošti, funkciju generalnog direktora obavljao je Goran Ćirić, sadašnji potpredsednik Demokratske stranke, koji je i dalje zaposlen u Pošti Srbije na odgovornoj dužnosti i upoznat je sa postojećim dugom.

Napominjemo da je od oktobra 2012.godine, imenovanjem Milana Krkobabića za generalnog direktora, koji dosledno insistira na poštovanju strogih procedura, kao i krajnje odgovornom i principijelnom odnosu prema građanima, pravnim licima i društvu u celini, Pošta Srbije uspela da utrostruči neto dobit za tri godine, i to sa 1,24 milijarde ostvarene u 2012.godini na 3,12 milijardi dinara u 2015.godini, i tako postane najuspešnije tržišno orijentisano javno preduzeće u Republici Srbiji.

Očekujemo da će Demokratska stranka uputiti zvaničan zahtev za realizaciju novog posla, u kojem će se jasno odrediti prema prethodnom dugovanju i dati čvrste garancije za plaćanje nove izvršene usluge.

Na kraju, ističemo da će Pošta Srbije primenjivati iste standarde prema svim korisnicima, uključujući i sve političke partije.

(Telegraf.rs)