SVET UPOZORAVA SRBIJU I CEO BALKAN: Čuvajte se, čeka vas NEZAPAMĆENO LETO!

Čeka nas suvo i vruće leto, što će dovesti do suša, požara, i slabih useva

Tokom druge polovine leta Srbiju očekuje sušni period i veoma visoke temperature. Vrućina kakva se očekuje na jugu Balkanskog poluostrva, biće nezampaćena. Ovo bi moglo da bude najtoplije leto u poslednjih nekoliko godina.

I DALJE KIŠA: Danas promenljivo, mogući pljuskovi

VEČERAS UŽASNO NEVREME: Iznad Srbije - CIKLON sa Atlantika, koji donosi CRVENU KIŠU!

Američka meteorološka stanica Accuweather objavila je prognozu za leto za područje Evrope prema kojoj će i u Srbiji biti najtoplije na kontinentu. Leto će obeležiti visoke temperature, čak i više od proseka.

Italiju i Balkan čeka suvo i vruće leto, što će dovesti do suša, požara, i slabih useva. Južna Evropa će se znojiti ovog leta, otkriva dugoročna prognoza AccuWeaather-a.

- Vrućina na jugu Balkanskog poluostrva mogla bi da rezultira najtoplijim letom u poslednjih nekoliko godina - kaže meteorolog Alan Repert.

Vrućina će se osetiti iznad severnog dela Italije, Rumunije, Moldavije, Mađarske i Slovačke u julu. Suša će biti problem na jugu Italije, Grčkoj i jugu Balkana.

Najveći rizik od požara biće od jula do avgusta. Tokom druge polovine leta očekuje se suša u Srbiji i južnoj Rumuniji.

Podsetimo da je do kraja maja vreme promenljivo, sunčani intervali se smenjuju sa svakodnevnim pljuskovima i padavinama, koji su rasporedjeni po celoj zemlji. Prema rečima našeg meterologa Nedeljka Todorovića, ovo je potpuno normalno vreme za ovo doba godine.

Narednih dana očekuje nas sunčano i toplije vreme, sa mogućim pljuskovima u popodnevnim satima. Maksimalna dnevna temperatura svakog dana će biti za stepen viša, pa će se kretati od 20 do 26 stepena Celzijusa.

(Telegraf.rs)