KAKAV OBRT: Italijanima izručen pogrešan čovek umesto mafijaša koji je krijumčario migrante (FOTO)

Portparol britanske Nacionalne agencije za borbu protiv kriminala (NCA), koja je učestvovala u operaciji, rekao je da su u toku obaveštajne konsultacije sa partnerima

Prijatelji čoveka koji je ove nedelje izručen Italiji iz Sudana pod optužbom da se bavio krijumčarenjem migranata kažu da je policija dobila pogrešnog čoveka.

KRIJUMČARI NA BALKANU TRLJAJU RUKE: Evo koliko novca uzimaju po jednom migrantu!

Prijatelji osobe koja je izručena rekli su BBC-ju da se dogodila zamena identiteta i da je ovaj čovek nevin. Oni tvrde da je u Rim prebačen Mered Tesfamarijam, a ne Mered Medhaine.

Tužilaštvo veruje da je Mered Medhaine, poznat kao General, mozak operacije krijumčarenja migrantima iz Afrike u Evropu. Ovaj Eritrejac uhapšen je u Sudanu u maju, a u Rim je prebačen u utorak, 7. juna.

Portparol britanske Nacionalne agencije za borbu protiv kriminala (NCA), koja je učestvovala u operaciji, rekao je da su u toku obaveštajne konsultacije sa partnerima.

- Ovo je kompleksna operacija u kojoj učestvuje više partnera i prerano je da se spekuliše o ovim navodima - rekao je portparol.

Zvaničnik italijanske policije izjavio je da mu nije poznato da se vodi istraga o identitetu osumnjičenog krijumčara. Italijanska policija i dalje veruje da ima pravu osobu. NCA je saopštila da je pratila osumnjičenog do adrese u Kartumu, gde je uhapšen. Italijanska policija juče je objavila slike njegovog dolaska u Rim.

BBC je razgovarao sa čovekom koji živi u Etiopiji, koji kaže da je odrastao u Eritreji sa osobom sa fotografija i da taj čovjek nije kriminalac. Druga osoba iz Eritreje rekla je da je nedavno živela u Sudanu na adresi sa čovekom koji je uhapšen i da je reč o migrantu koji je došao u Kartum.

(Telegraf.rs / Srna)