RUSKI HELIKOPTERI SLETELI NA BATAJNIČKI AERODROM! Komandant Ratnog vazduhoplovstva pozdravio posadu MI-17!

- Cilj nam je da na bezbedan način izvršimo preobuku pilotskog i tehničkog sastava, kako bismo potpuno uveli ovaj tip helikoptera u operativnu funkciju. To će nam biti primarni zadatak za prvu polovinu naredne godine - istakao je komandant eskadrile Miroslav Zečević

Helikopteri Mi-17 V5 , koji su nedavno nabavljeni iz Ruske Federacije, danas su preletali sa Aerodroma "Nikola Tesla" na batajnički vojni aerodrom, gde su ih dočekali pripadnici 890. mešovite helikopterske eskadrile.

POKLON OD PUTINA NA VIDOVDAN: Stižu nam dva moderna helikoptera "Mi-17"!

Komandant Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane general-major Ranko Živak pozdravio je posadu prvog helikoptera i potpukovniku Ivici Živadinoviću, kapetanu Draganu Marjanoviću i zastavniku Zoranu Cogoljeviću čestitao prvi let. On im je poželeo bezbedne letove u budućnosti, a komandantu jedinice potpukovniku Miroslavu Zečeviću poručio da ovaj dan zabeleže jer je istorijski za njih i za RV i PVO i za Vojsku Srbije.

Komandant 890. mešovite helikopterske eskadrile potpukovnik Zečević potvrdio je da je ovo veliki dan za njegovu jedinicu, jer će doći do značajnog povećanja njenih operativnih sposobnosti i nivoa obučenosti, tako da će moći da odgovore na sve zadatke.

"U ČAST VAMA, KOJI STE SRBIJU OSLOBODILI VEKOVNOG ROPSTVA": Obeležen Dan Vojske Srbije (FOTO)

- Predstoji nam preobuka. Cilj nam je da na bezbedan način izvršimo preobuku pilotskog i tehničkog sastava, kako bismo potpuno uveli ovaj tip helikoptera u operativnu funkciju. To će nam biti primarni zadatak za prvu polovinu naredne godine – istakao je komandant eskadrile.

Tokom jučerašnjeg dana završen je kvalitativni prijem helikoptera Mi-17 V5 i Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije, su od tog dana postali vlasnik tih letelica. Predstoji interna procedura uvođenja novih helikoptera u naoružanje i vojnu opremu Vojske Srbije.

(Telegraf.rs)