JEZIVA NESREĆA U CENTRU SKOPLJA: Pripadnik TAJNE POLICIJE pokosio mladića na motoru, od udara leteo nekoliko metara! (FOTO)

Pripadnik Tajne policije i bivši telohranitelj nekadašnjeg premijer Makedonije Nikole Gruevskog, Dejan Mitrevski-Urko (43), priznao je da je svojim automobilom "bmw" presekao put Stojanču Andonovu (22), koji se bori za život

Stojančo Andonov (22), koji je sinoć teško povređen u strahovitoj saobraćajnoj nesreći blizu centra Skoplja u Makedoniji, bori se za život.

- Situacija mladića je nepromenjena. On je na intenzivnoj nezi i u kritičnom je stanju - reka je Jasmina Čabukovska, direktorka Gradske hirurške bolnice.

Mladića koji je vozio motor "honda", jedan sat iza ponoći je sa svojim vozilom marke "bmw" pokosio pripadnik Šeste uprave MUP-a, odnosno Tajne policije, Dejan Mitrevski-Urko (43), bivši telohranitelj nekadašnjeg makedonskog premijera Nikole Gruevskog.

Od siline udara, mladić je bio odbačen nekoliko metara, a motor se zabio u izlog obližnje prodavnice. U biltenu MUP se navodi da je Urko prešao u drugu stranu kolovoza, pa mladić nije imao kud već je direktno udario u auto.

Porodica teško povređenog Stojanča Andonova ističe da je nakon nesreće Urko celu noć sa njima probdeo u bolnici, ali i da je priznao da je mladiću sa svojim autom presekao put.

(D. J.)