"NIKOLA JE NAPAO I GAĐAO KAMENJEM BRITANCA": Mladić se udavio dok je bežao, britanski mediji optužuju Srbina za njegovu smrt

Nikola Miščević je u avgustu prošle godine radio kao pripadnik obezbeđenja, kada je jurio i gađao kamenjem Britanca (23), kako ističe Dejli mejl

Britanski mediji se bave slučajem smrti Danija Kelija na grčkom ostrvu Zakintos. Kako navode, on se udavio u pokušaju da pobegne od napada srpskog državljanina.

ŠOKANTAN I UZNEMIRUJUĆI SNIMAK: Izabacivači pretukli par u ekskluzivnom hotelu (FOTO) (VIDEO)

Tamošnji medij tvrdi da je Nikola Miščević, koji je u avgustu prošle godine radio kao pripadnik obezbeđenja, jurio i gađao kamenjem 23-godišnjeg Britanca.

On je potom priveden, ali je ubrzo pušten. Četiri dana po incidentu Srbin je napustio Zakintos. Policija isprva nije našla “vezu između ovog incidenta i srpskog državljanina“.

Prijatelj stradalog Britanca Martin Spenser je snimio ceo incident. Miščević je kamenjem gađao Britanca, a dečko je pokušao da se skokom u more spasi od napada.

Iako je Spenser rekao Miščeviću da ga snima, to njega nije odvratilo od napada. On se nije zaustavio već ga je udario u glavu i oteo mu mobilni telefon, prenose lokalni mediji.

SLAVILI NA MORU MOMAČKO VEČE, NAPILI SE: Probudili se usred rata u Siriji! (FOTO)

Kako navodi Dejli mejl, srpski državljanin je uhapšen, optužen i osuđen za pljačku Spensera. Sa druge strane istražitelji nisu uspeli da nađu vezu između tog događaja i smrti Kelija.

Spenser je naveo da su te večeri zajedno došli na žurku ali da su se ubrzo razvojili. U dogovoreno vreme Spenser je bio na mestu gde je trebalo da se nađu. Šokirao se kada je video Kelija kako po keju beži, dok ga Miščević juri.

- Trčao je punom brzinom i uleteo u more. Miščević je stao na obalu i krenuo da baca kamenje ka Daniju, koji je plivao dalje. Bio je agresivan, vikao je na njega. Deni ga je molio da prestane. Odmah sam otišao u policiju i prijavio ceo slučaj - naveo je Spenser.

Potom je, kako kaže, identifikovao Miščevića kao osobu koja ga je napala i otela mu mobilni telefon.

Srpski državljanin je u odsustvu osuđen na sedam meseci, uslovno tri godine, međutim, on se već vratio u Srbiju i nikada nije odgovarao za napad na Kelija.

(Telegraf.rs/ Izvor: Daily Mail)