OTAC MALOG RADENKA: "Nije samo ortoped, još dve doktorke su krive za smrt moga sina"

Milan Nikodinović uveren je da bi mu sin bio živ da su loznički lekari na vreme reagovali i primetili infekciju

Foto: Privatna arhiva

Otac tragično nastradalog Radenka (8) iz Loznice, Milan Nikodinović, tvrdi da je za smrt njegovog sina pored ortopeda Dobrivoja Bojanića, odgovorno bar još dvoje lekara.

SAHRANA MALOG ANĐELA: Cela Loznica u suzama, roditelji neutešni, jecaji paraju nebo (FOTO)

Naime, Milan je Radenka od stavljanja gipsa 1. oktobra u čak četiri navrata vodio u bolnicu u Loznici jer je imao visoku temperaturu i veliki otok na ruci.

NE MOŽEMO DA ZABORAVIMO: Lik malog anđela Radenka osvanuo na bilbordu u Loznici (VIDEO)

Prva tri puta Radenka je pregledala izbarana doktorka, a četvrti put, u sredu 5. oktobra, dežurna doktorka Milena Filipović rekla je ocu "da je sve u redu, da ne brine i da mu je dete zdravo.

NI TRAGA NI GLASA OD ORTOPEDA: Nestao doktor iz Loznice kojeg roditelji krive za smrt Radenka!

Milan Nikodinović uveren je da bi mu sin bio živ da su loznički lekari na vreme reagovali i primetili infekciju.

ORTOPED U POLICIJI: Saslušan lekar koji je lečio malog Radenka!

- Kad je moj Radenko u nedelju, dan pošto su mu stavili gips, dobio temperaturu, odmah smo otišli kod lekara. I u ponedeljak isto, i u utorak... U sredu predveče, kad smo pošli kod pedijatra, nije radila naša izabrana doktorka. Dežurna je bila dr Milena Filipović. Ona je tvrdim, doslovce rekla ovako: "Detetu nije ništa. Sve je u redu sa malim. Temperatura je normalna za takvo stanje, samo nije pravilno držao ruku. Ali, evo, povedite ga na ortopediju..." - izjavio je Milan i dodaje: "Kada smo ga odveli na ortopediju, oko 23 časa stanje mu se dodatno pogoršalo i poslali su ga hitno u Beograd. Ostalo znate, tada mu već nije bilo spasa. Ali tvrdim, da su mog Radenka na vreme poslali u Beograd, da su primetili infekciju, on bi danas bio živ". 

(Telegraf.rs / Izvor: Informer)