FEJSBUK ZABRANIO IKONU BELOG ANĐELA: Manastirska freska je "neprikladan sadržaj"

Građani sumnjaju da je reč o združenoj aktivnosti bošnjačkih i hrvatskih građana, jer je za uklanjanje neprikladnog sadržaja sa Fejsbuka potrebno da stignu prijave od strane drugih korisnika ove socijalne mreže

Foto: Wikipedia/Snežana Trifunović

Svi korisnici društvene mreže Fejsbuk koji su u prethodnom periodu na svojim profilima objavili fotografije Ratka Mladića i Radovana Karadžića, ali u jednom slučaju i čuvene freske "Belog anđela" iz manastira Mileševa, blokirani su uz obrazloženje da je sadržaj sporan jer "širi mržnju i netrpeljivost".

ALARM U SRBIJI! Zbog jedne reči na Fejsbuku, mogu da vas kazne nekoliko hiljada evra

- Cenzurisali su nas, na primer, samo zato što smo na fejsbuk stranici "Srbin info" podelili inače objavljen novinarski tekst o suđenjuu Ratku Mladiću. Da li bi to praktično značilo da ova društvena mreža ima pravo da ugasi sve zvanične fejsbuk-stranice medija u Srbiji koji su izveštavali o Karadžiću i Mladiću? - ispričao je za Večernje novosti Dejan Zlatanović, administrator sporne stranice.

Bivšem voditelju Pinka ukinuli FACEBOOK zbog posta o Ratku Mladiću!

Njemu je, kako kaže, prvo stigla privremena suspenzija naloga iza koga stoji njegovo ime kao adminsitratora, ali je ubrzo po isteku blokade primio i opomenu za isključenje zbog objavljenog statusa sa fotografijom freske "Belog anđela".

- Obrazloženje je glasilo da je reč o neprikladnom sadržaju - pojasnio je on.

Građani sumnjaju da je reč o združenoj aktivnosti bošnjačkih i hrvatskih građana, jer je za uklanjanje neprikladnog sadržaja sa Fejsbuka potrebno da stignu prijave od strane drugih korisnika ove socijalne mreže.

(Telegraf.rs)