Tukao ćerku (6) i terao je da prosi: Otkriven sarajevski otac monstrum na Fejsbuku

Prve informacije o zlostavljanju devojčice pojavile su se na Fejsbuk stranici "Spotted: Sarajevo" i nije trebalo mnogo vremena da se one prošire ovom društvenom mrežom

U Sarajevu je uhapšen otac zbog sumnje da duže vreme zlostavlja svoju šestogodišnju ćerku i da je, između ostalog, tera na prošnju. Do policije je ovaj slučaj došao zahvaljujući Fejsbuk grupama, na kojima su korisnici objavili svoja svedočenja o zlostavljanju devojčice Nejre.

Nakon informacija na internetu, potvrdu da je jedna osoba uhapšena Faktor je dobio i u Operativnom centru MUP Kantona Sarajeva. O slučaju, međutim, nisu mogli dati više informacija, jer je u pitanju nasilje u porodici, te se još uvek utvrđuju navodi prijave.

- Možemo potvrditi da je jedna osoba privedena zbog nasilja u porodici i ona se nalazi u policijskim prostorijama radi dokumentovanja krivičnog dela - kazali su u policiji, piše Faktor.

Prve informacije o zlostavljanju devojčice pojavile su se na Fejsbuk stranici "Spotted: Sarajevo" i nije trebalo mnogo vremena da se one prošire ovom društvenom mrežom.

- Obično se ne vozim tako često javnim prevozom, ali juče sam ušla kod Predsedništva i stajala sam dole u poslednjem delu. Malo dalje su bile dve devojčice, sedele su jedna ispred druge, te je nastala svađa oko balona. Kada je došao trenutak da jedna od devojčica izađe i da joj ova druga vrati balon, tek tada počinje haos. Otac ili deda devojčice koja je ostala joj je konstantno pretio pa čak i par puta udario, i niko nije reagovao na suze i vrištanje devojčice. Ja jednostavno nisam mogla gledati i slušati te sam prišla devojčici. Mesto pored njenog tate, dede, šta je već, je bilo prazno, pa sam sela tu, ona je bila ispred okrenuta prema nama. I pre nego što sam joj išta rekla, primetila sam modrice na rukama. Želela sam malo da je smirim, jer ta mrcina pojma sa životom i decom nema, pa sam počela razgovarati sa njom. Zove se Nejra, ima 6 godina i 3 meseca, kako kaže, na pitanje gde živi taj čovek joj je rekao da ne govori. Obećala sam joj da ću joj kupiti balone, a ona me pitala da li mi može dati broj, ja rekoh naravno, da bi on reagovao i obratio joj se rečima "samo probaj dati broj, videćeš šta će ti biti". U međuvremenu devojka iznad je stajala sa mobilnim telefonom koju je on napao i rekao joj da ne slika i ne snima slučajno. Na stanici kod RTV Doma su se spremali da izađu, ona je govorila neću da izađem, neću da mi radiš ono - navodi se u objavi na Spottedu.

Sudeći po komentarima koji su objavljeni ispod nekolicine postova o zlostavljanoj devojčici, ovo nije prvi put da je otac maltretira. Korisnici Fejsbuka su naveli kako devojčicu u pratnji oca često viđaju ispred i u tržnim centrima, kako je tera da prosi i neretko udari. O svemu je, naravno, upoznata i policija, kojoj nije trebalo dugo vremena da reaguje.

- Post koji je napisan u vezi devojčice Nejre, koju otac Kasim zlostavlja i koristi za prošenje je prešao u jednu ozbiljnu situaciju. Ja sam zvala policiju i poslali su patrolu, ali nikog nisu nasli u kući. Ispitali su komšije i svi su potvrdili našu priču. Pošto imaju informacije da dolaze kasno kući, oni će i večeras otići i pokusati ih naći. SOS je obavešten i njihova direktorka je isto pokrenula slučaj - stoji u jednom od komentara.

Prema izjavama uključenih u celu "akciju spašavanja", devojčica se trenutno nalazi na sigurnom, vedra je i nasmejana.

(Telegraf.rs)