OBAVEZUJUĆE UPUTSTVO: Morate obezbediti smeštaj svima koji nemaju krov nad glavom

- Urgentni smeštaj mora biti obezbeđen za sva lica koja su se našla u stanju potrebe, za sve beskućnike, za sve koji nemaju gde da odu - istakao je Aleksandar Vulin

Ministarstvo rada, zbog pogoršanih vremenskih uslova, izdalo je obavezujuće uputstvo svim svojim ustanovama, prvenstveno gerontološkim centrima i Centrima za socijalni rad, da obezbede potrebne kapacitete za sve one koji nemaju drugi smeštaj, izjavio je danas resorni ministar Aleksandar Vulin.

Uvodi se 13. dečiji dodatak za srednjoškolce

- Urgentni smeštaj mora biti obezbeđen za sva lica koja su se našla u stanju potrebe, za sve beskućnike, za sve koji nemaju gde da odu  - istakao je Vulin, prilikom posete Prihvatilištu za odrasle i stare u Beogradu.

ODLUČENO: Potpuna obustava saobraćaja od Niša ka Leskovcu!

Prema njegovim rečima, već sada je više od 20-ak različitih korisnika na teritoriji grada Beograda smešteno u gerontološke centre, jer, kako je istakao, kapacitet prihvatilišta odavno je popunjen, a potreba za smeštajem svakako postoji.

Ispovest iz mećave na auto-putu: U jednoj sekundi ruke su mi pomodrele i pocrnele, ovde je katastrofa! (FOTO I VIDEO S LICA MESTA)

- Niko ne sme da ostane na ulici i svako ko se obrati našem sistemu, može da bude siguran da će biti zbrinut, posebno u ovim najtežim trenucima. Mi kao društvo moramo da vodimo računa o onima kojima je najteže i mi kao društvo, u trenucima kada se zaista radi o ljudskim životima, moramo da pokažemo i da smo organizovani, ali i humani - rekao je ministar.

Ističe da isto važi i za migrante, kojima je poslata jasna poruka da svako može da dobije odgovarajući smeštaj u prihvatnim centrima i da niko ne treba da bude u parku.

- Svako ko je u parku, tu je na sopstvenu odgovornost. Ne možemo da preuzmemo odgovornost za neodgovorno ponašanje ljudi, koji iz bilo kog razloga neće da odu u naš prihvatini centar, gde je obezbeđena hrana, smestaj, sigurnost, zdravstvena nega i niko na ovoj hladnoći ne može i ne treba da bude u parku - naglašava ministar.

Dodaje da se sila neće primenjivati prema tim ljudima, ali da, što se države Srbije tiče, ona je učinila sve što je moguće i sve što je potrebno da bi svako ljudsko biće na našoj teritoriji bilo zbrinuto.

(Telegraf.rs/Tanjug)