Šarke napadaju u Makedoniji: Muškarac umalo nije nastradao kada mu je iz GEPEKA iskočila otrovnica (VIDEO)

Čovek još ne može da poveruje šta mu se desilo, ali je srećan što je preživeo taj dan, koji će, kaže, ubuduće slaviti kao svoj drugi rođendan

Muškarac iz Kratova, na severoistoku Makedonije, umalo da izgubi život nakon ujeda šarke, zmije otrovnice. Kada je otvorio vrata gepeka svog automobila, istog trenutka je bolno jeknuo. Za prst ga je snažno ujela zmija šarka, a njen ugriz je bio toliko silovit i čvrst, da ju je jedva otrgao sa ruke.

Dečko i devojka otvorenog šibera prolazili kroz tunele ka Herceg Novom: U jednom od njih im se desila najgora smrt (FOTO)

Prestravljenog, prijatelj ga je hitno odvezao u bolnicu u Kumanovo, gde su mu ubrizgali serum protivotrova. Situacija mu se, međutim, pogoršala, pa je završio na Klinici za plastičnu hirurgiju u Skoplju.

- Samo što sam otvorio vrata gepeka automobila, ona me je ujela za prst leve ruke. Kako sam podigao vrata, ona je tako ostala da visi na mojoj ruci. Ugriz je bio toliko jak da sam je jedva, sa drugom rukom i nogama uspeo da otkačim sa ruke. Odvezli su me u bolnicu u Kumanovo, a odande u Skoplje. Bilo je strašno. Cela ruka mi je otekla i pozelenela - opisao je ekipi Televizije Kanal 5 svoj susret sa zmijom čovek iz Kratova, ali ih je zamolio da mu ne prikazuju lik i da mu modifikuju glas.

Iz kumanovske bolnice, gde mu je dat protivotrov, hitno je prebačen na Kliniku za plastičnu hirurgiju u Skoplje.

- Stanje mu je bilo loše, imao je ogromne otoke i odmah je morao biti operisan. Sada mu je stanje stabilno - izjavila je profesor doktor Smilja Tudžarova.

Čovek iz Kratova još ne može da poveruje šta mu se desilo, ali je srećan što je preživeo taj dan, koji će, kaže, ubuduće slaviti kao svoj drugi rođendan.

Sreće je imala i njegova mlada sugrađanka iz Kratova koju je istog dana kad i njega ujela zmija. I ona je završila na skopskojkKlinici. Ni njen život više nije ugrožen.

Šarka je zmija otrovnica iz roda Vipera. Vrlo je rasprostranjena kod nas i u svetu, a otrov ubrizgava ujedom, kroz žljeb otrovnog zuba. Otrov sporo deluje i nije naročito snažan, ali može da usmrti čoveka.

(D. J.)