AFERA AGROBANKA: Lale Sekulić pare izvlačio na Kipar

"Habitfarm" je sa svojim sestrinskim preduzećima iznosio novac iz Srbije naručivanjem robe od "of šor" kompanija

"Habitfarm" je sa svojim sestrinskim preduzećima iznosio novac iz Srbije naručivanjem robe od "of šor" kompanija Radoslava Laleta Sekulića po celom svetu.

Roba nikada nije stigla, a novac je uplaćivan firmama na Devičanskim ostrvima i Kipru, kao i na račune "Habit meda" iz Lihtenštajna i "Novit farma" s Maršalskih ostrva, prenosi "Blic" pozivajući se na dobro obavešteni izvor.

Policija i tužilaštvo su tokom istrage došli i do podataka da je vrednost imovine koju je "Habitfarm" stavljao pod hipoteku u nekoliko slučajeva višestruko manja od realne.

To je istragu odvelo do dvojice ovlašćenih sudskih veštaka - Stojana Stojanova i Zvezdana Damjanovića, koji su uhapšeni.

Sumnja se da je Stojanova angažovao predsednik Izvršnog odbora "Agrobanke" Antonić, a Damjanovića vlasnik "Habitfarma" Radoslav Lale Sekulić.

Istraga u slučaju "Agrobanke" trenutno se vodi protiv 15 osumnjičenih. U istrazi su saslušani i menadžeri "Habitfarma" Snežana Paunović, Nenad Maričić, Duško Šunjevarić, Bratislav Mihajlović i Dragovan Milinković.

U odluci tužilaštva da im se odobri kućni pritvor kaže se da su oni priznali sve navode iz krivične prijave i postoji mogućnost da neko od njih dobije status svedoka saradnika.

(A. T./ Izvor: Blic)