PETRA CVIJIĆ: Udarila sam Bajića van pešačkog prelaza! (FOTO)

Voditeljka na suđenje došla u sivoj elegantnoj haljini, sve vreme odgovarala sudiji ne ustajući sa optuženičke stolice, uprkos tome što joj je advokat šaputao da ustane

Suđenje voditeljki RTS-a Petri Cvijić (35), koja je optužena da je automobilom udarila Slobodana Bajića (73), koji je kasnije preminuo, počelo je danas u Prvom osnovnom sudu u Beogradu.

Petra Cvijić stigla je na suđenje u sivoj elegantnoj haljini i uz pratnju strica koji joj je, kako kaže, danas podrška.

Na pitanje da li ima izmena u ličnim podacima, Cvijićeva je odgovorila da je promenila adresu stanovanja, jer se nedavno preselila iz Železnika na Novi Beograd.  

Sudiji je navela novu adresu, ne ustajući sa optuženičke stolice, uprkos tome što joj je advokat šaputao da ustane.

Tek kada joj je sudija rekla da ispriča šta se dogodilo 9. januara ove godine, voditeljka je ustala i kratko ispričala kako se dogodila nesreća. Ona je ponovila da je Slobodana Bajića udarila dok se mimoilazila sa autobusom i da se udarac dogodilo van pešačkog prelaza:

- On je izašao iza zadnjeg levog dela autobusa, a do kontakta je došlo desetak metara pre pešačkog prelaza. Vozila sam 50 kilometara na sat. Kada sam ugledala pešaka, pritisla sam sirenu i počela da kočim, ali nisam uspela da ga izbegnem pošto je već zakoračio u moju traku. Bio je u tamnoj garderobi i na glavi je imao kapu. Posle udesa sam odmah istrčala iz kola i pritekla mu u pomoć. Bio je svestan i komunikativan, bila sam uz njega do dolaska ambulatnih kola - rekla je Petra Cvijić.

Supruga i sin nastradalog, Vasiljka i Radovan Bajić izjavili su da se pridružuju krivičnom gonjenju, ali da neće istaći zahtev za odštetu. Vasiljka Bajić je izjavila da je sigurna da je njen suprug ulicu prelazio na pešačkom prelazu.