SINIŠA, REAGUJ: Olivera Kovačević postala crnka! (FOTO)

Jedna od "plavuša sa RTS-a", koje je prozvao dramski pisac i poslanik DSS-a Siniša Kovačević, kao odgovor na prozivke u svojoj emisiji na Javnom servisu pojavila se kao crnka

RAT SE NASTAVLJA! Sukob između "Plavuša sa RTS-a" i dramskog pisca, inače člana DSS-a, Siniše Kovačevića nastavila je voditeljka Olivera Kovačevićdajući mu novi ton jer se u svojoj emisiji "Da možda ne" na Javnom servisu pojavila kao crnka!

Očigledno pogođena izjavama Siniše Kovačevića o plavušama, voditeljka RTS-a Olivera Kovačević pojavila se u svojoj emisiji pod nazivom "Afera Prisluškivanje - Buba u uhu" kao crnka.

U emisiji "Da Možda Ne" govorili su narodni poslanici, članovi Odbora za bezbednost Dušan Bajatović, Konstantin Samofalov, Aleksandar Jugović kao i prof. dr Andreja Savić sa Akademije za diplomatiju i bezbednost.

Podsetimo, voditeljka Radio-televizije Srbije rekla je ranije da je poslanik u Skupštini Srbije i dramski pisac Siniša Kovačević bio rado viđen gost u njenoj emisiji i da mu tada “nije smetalo to što emisiju vodi plavuša”.

Prema njenim rečima, otvoreno pismo Kovačeviću, koje su juče objavile i potpisale novinarke i urednice Javnog servisa, nije napisao direktor te kuće Aleksandar Tijanić, kako bruji čaršija.

- Prvo, plavuše su u RTS-u apsolutna manjina, najmanje nas ima. Pogodilo me je to što je Kovačević RTS metaforički prikazao kao nekakvo leglo plavuša, što je svakako negativni kontekst. On je i na RTS-u i u mojoj emisiji bio rado viđen gost i tada mu nije smetalo to što sam ja plavuša. On je znao koliko ja poštovanje imam prema njemu, posebno prema njegovoj drami “Sveti Sava” – rekla nam je voditeljka.

Siniša Kovačević je u Skupštini Srbije rekao da "plavuše koje vode emisije o Kosovu i Metohiji, abortusu, fekalnim vodama, nasilju u porodici, ozonskim rupama, intelektualke su opšte prakse".

- To se, drage dame, kod ljudi koji se razumeju u televiziju posprdno zove "novine koje se čuju" - poručuje dramski pisac Oliveri Kovačević, Nataši Miljković i Oliveri Jovićević.

Tekst s naslovom “Odgovor `zlatokosih` sa RTS-a na pismo Siniše Kovačevića”, koji je objavljen na sajtu Javnog servisa i u kojem su novinarke nazvale Kovačevića sramotom srpskog jezika Telegraf je preneo u celosti, a i najavile su pokretanje sudskog postupka protiv njega.

Voditeljka RTS-a i još jedna od "Zlatokosa sa Javnog servisa" Nataša Miljković na svom Tviter profilu dala je podršku novom izgledu koleginice Kovačević i pozvala svoju drugaricu Maju Nikolić da se pridruži "plavušama" i da se ofarba u plavo!

(D. Zlojutro / Foto: D. Z.)