Uhapšen bivši predsednik opštine Vlasotince

Po nalogu bivšeg predsednika opštine Vlasotince, prilikom rekonstrukcije atarskih puteva i vodovodne mreže u MZ "Šišava", osumnjičeni V. T. je, overavajući radove koji nisu ugovoreni niti priznati od strane naručioca, oštetio opštinu Vlasotince za iznos od 2,4 miliona dinara

Policija u Leskovcu, u saradnji sa leskovačkim Višim javnim tužilaštvom, lišila je slobode S. Š. (48), bivšeg predsednika opštine Vlasotince i još pet osoba, zbog sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja, saopštio je danas Biro MUP-a Srbije za saradnju sa medijima.

Slobode su lišeni i N. V. (59) nadzorni organ na izgradnji sportske hale, D. S. (70), vlasnik ZFR "Mika“ Šišava, D. S. (59), vlasnik GRZ "Stojanović Dragan" Dadinci, V. T. (57), nadzorni organ radova u MZ "Šišava" i Ž. S. (51), saradnik na javnim nabavkama opštine Vlasotince, navodi se u saopštenju.

Osumnjičeni se terete da su oštetili budžet opštine Vlasotince za iznos veći od 15,2 miliona dinara.

Od 2007. do 2011. godine, po nalogu S. Š, osumnjičeni N. V., D. S. i D. S. na ime fiktivnih i duplo fakturisanih radova, oštetili su opštinu Vlasotince za iznos od 11,8 miliona dinara, prilikom izgradnje sportske hale u Vlasotincu.

Po nalogu bivšeg predsednika opštine Vlasotince, prilikom rekonstrukcije atarskih puteva i vodovodne mreže u MZ "Šišava", osumnjičeni V. T. je, overavajući radove koji nisu ugovoreni niti priznati od strane naručioca, oštetio opštinu Vlasotince za iznos od 2,4 miliona dinara.

Prilikom izrade kanalizacione mreže u MZ "Boljare" osumnjičeni Ž. S. po nalogu S. Š. naručio je i platio izradu Glavnog idejnog projekta, iako je u arhivi JKP "Vodovod Vlasotince" već postojao identičan projekat, za šta je Opština Vlasotince oštećena za iznos veći od 990.000 dinara, navodi se u saopštenju.

(I. M. / Tanjug)