BRANI SE SA SLOBODE: Mišiću ukinut pritvor

- Mišiću je pritvor ukinut na predlog odrane, pošto se američki marinci, koji se vode kao oštećeni, nisu odazvali sudu ni na jedan poziv, a svi ostali svedoci su saslušani - kaže branilac ovog navijača Borivoje Borović

Navijač FK Crvena zvezda Uroš Mišić pušten je da se brani sa slobode, nakon što mu je Prvi osnovni sud u Beogradu ukinuo pritvor. Postupak protiv Mišića vodi se zbog sumnje da je učestvovao u tuči u klubu "Plastik" sa američkim marincima.

- Mišiću je pritvor ukinut na predlog odrane, pošto se američki marinci, koji se vode kao oštećeni, nisu odazvali sudu ni na jedan poziv, a svi ostali svedoci su saslušani - kaže Mišićev branilac Borivoje Borović.

Prema njegovim rečima, niko od svedoka koji su saslušani na predlog tužilaštva nije teretio Mišića, koji je u pritvoru proveo dve sedmice, pošto se prethodno predao policiji, i da stoga "nema ni mesta podizanju optužnog predloga od strane tužilaštva". Borović je napomenuo da je istražni sudija u više navrata marincima slao pozive na Američku ambasadu u Beogradu, ali da nikakav odgovor nije dobio.

Podsetimo, kako je Telegraf već pisao, sudija je saslušao i obezbeđenje prestoničkog kluba, ali i devojku koja je pomentute noći bila na licu mesta.

On je bivši osuđenik koji je početkom decembra, posle pet godina provedenih u zatvoru zbog napada na žandarma Nebojšu Trajkovića, amnestiran i pušten na slobodu. U razgovoru za Telegraf Mišić je rekao da "žali zbog svega što se dogodilo i da bi voleo da se sretne sa Trajkovićem", koji je, sa druge strane, u razgovoru za naš portal takvu ponudu kategorički odbio.

(M. S. / Tanjug)