AFERA AGROBANKA: Antonić ostaje u pritvoru još 30 dana, ostali se brane sa slobode!

Bivšem predsedniku Izvršnog odbora "Agrobanke" pritvor je produžen zbog opasnosti da bi mogao da ponovi krivično delo, navode u Višem sudu u Beogradu

Specijalni sud u Beogradu produžio je pritvor za još 30 dana bivšem predsedniku Izvršnog odbora "Agrobanke" Dušanu Antoniću, dok su njegovi saradnici pušteni da se brane sa slobode ili su prebačeni u kućni pritvor.

Portparol Višeg suda u Beogradu Dušica Ristić izjavila je da je Posebno odeljenje tog suda, nakon što je Apelacioni sud po žalbama ukinuo rešenje kojim je Antoniću i još osmorici njegovih saradnika krajem aprila pritvor produžen, ponovo razmorio razloge za pritvor.

- Imajući u vidu primedbe Apelacionog suda, krivično vanpretresno veće je u utorak trojici optuženih pritvor zamenilo merom zabrane napuštanja stana (kućni pritvor), a petorici optuženih pritvor je ukinulo - navela je ona i dodaje da Antoniću pritvor produžen za još 30 dana zbog opasnosti da bi mogao da ponovi krivično delo.

Antonić je u pritvoru od hapšenja 8. avgusta 2012.

Pored toga nad gotovo svim privrednim drušvima kojima su odobravani plasmani pokrenuti su stečajni postupci.

Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je1. februara optužnicu protiv Antonića i još 20 okrivljenih u slučaju "Agrobanka", dok je istraga protiv vlasnika "Habitfarma" Radoslava Sekulića prekinuta, jer su se veštaci izjasnili da zbog trenutno lošeg zdravstvenog stanja privremeno ne može da učestvuje u krivičnom postupku.

Ta optužnica, koja je teretila optužene da su sebi pribavili imovinsku korist višu od 5,7 milijadri dinara, dopunjena je 30. aprila novim nalazima veštaka koji su utvrdili da su pribavili korist višu od 7,9 milijardi dinara.

Početak tog postupka dogodio se 8. avgusta 2012. godine hapšenjem Dušana Antonića, a kasnije su usledila nova proširenja istrage.

(D. Z. / Tanjug)