Veljović: Galenika oštećena za 12 miliona evra!

Krivičnom prijavom obuhvaćeni i bivši generalni direktor "Velefarm holdinga" Dragoljub Vučićević i Radosav Sekulić iz "Habit grupe". Transakcije išle preko "Agrobanke"

Direktor policije Milorad Veljović saopštio je danas da je Radna grupa Uprave kriminalističke policije uhapsila osam osoba zbog zloupotreba u "Galenici", kojima je ta kompanija oštećena za oko 12 miliona evra, a da su se transakcije odvijale preko "Agrobanke".

Veljović je na konferenciji za novinare rekao da je među uhapšenima i bivši generalni direktor "Galenike" Nenad Ognjenović, a da su krivičnom prijavom obuhvaćeni i bivši generalni direktor Velefarm holdinga Dragoljub Vučićević i Radosav Sekulić iz Habit grupe.

Po rečima Veljovića, policija, Tužilaštvo za organizovani kriminal i poreska policija nastavljaju provere poslovanja Galenike u zemlji i njenih predstavništava u inostranstvu.

- U akciji policije neće biti pošteđenih, ni privilegovanih jer su zloupotrebama ugroženi rad "Galenike" i tržište lekova u Srbiji - poručio je direktor policije.

(Telegraf.rs / Tanjug)