KO OVDE LAŽE? SNS: Svi paušalci ostaju u sistemu! MINISTARSTVO FINANSIJA: Vlada odlučuje o tome

- Zdravstveni radnici, advokati, knjigovođe, marketinške agencije, svi će ostati u sistemu paušala - kaže naprednjak Zoran Babić. Dinkićevo ministarstvo, međutim, sve vraća na Vladu Srbije

Zoran Babić, zamenik šefa poslaničke grupe SNS, kaže za Telegraf da se amandman koji je predsednik parlamenta Nebojša Stefanović juče podneo na Predlog izmena i dopuna zakona o porezu na dohodak građana ne odnosi samo na advokate i lekare, kako su pojedini mediji javili, već i na ostale privatnike.

- Zdravstveni radnici, advokati, knjigovođe, marketinške agencije, svi će ostati u sistemu paušala. Preduzetnici, vlasnici STR radnji, zanatlije, moći će da biraju da li će da plaćaju porez na ličnu zaradu ili porez na ostvarenu dobit - kaže Babić, pa nastavlja:

Podsetimo, set poreskih zakona koji je juče upućen parlamentu izazvao je negodovanje među poslanicima i vlasti i opozicije, jer bi posledice nekih njegovih delova mogle da budu samo zatvaranje mnogih malih i srednjih preduzeća, veća nezaposlenost i rad na crno.

Negodovalo se i zbog izostanka javne rasprave, tako da je nakon konsultacija šefova poslaničkih grupa, na kojima je bio i ministar Mlađan Dinkić, odlučeno da se sednica prekine i odloži za sutra.

(A. P.)