Miškovićevi advokati: Odgovor na optužnicu

Branioci vlasnika "Delta holdinga" dostavili su Specijalnom sudu odgovore na optužnicu Tužilaštva za organizovani kriminal, a izvesno je da suđenje Miškoviću i ostalima ne može početi pre jeseni

Branioci vlasnika "Delta holdinga" Miroslava Miškovića i još 10 saradnika dostavili su Specijalnom sudu odgovore na optužnicu Tužilaštva za organizovani kriminal.

- Svi okrivljeni i njihovi branioci u predmetu Miškovića i drugih izjavili su odgovor na optužnicu. Krivično vanpretresno veće suda će sada ispitati optužnicu povodom izjavljenih odgovora i doneti odgovarajuće rešenje - rekla je portparol suda Dušica Ristić.

Ona je ukazala da prema Zakoniku o krivičnom postupku krivično vapretresno veće može da - ukoliko utvrdi da je potrebno bolje razjašnjenje stanja stvari da bi se ispitala osnovanost optužnice - naredi da se istraga dopuni, odnosno sprovede ili da se prikupe određeni dokazi.

Takođe, ako ustanovi da je za krivično delo koje je predmet optužbe nadležan drugi sud - veće može da donese rešenje o nenadležnosti suda i po pravnosnažnosti tog rešenja uputiće predmet nadležnom sudu, predviđa ZKP, navela je Ristićeva.

Sud može da im pritvor produži, a može i da ih pusti da se brane sa slobode, ili da im odredi kućni pritvor, jemstvo ili neku drugu meru za obezbeđenje pritvorstva.

Njima je 10. maja pritvor bio produžen za još 30 dana zbog opasnosti od bekstva.

(D. Z. / Tanjug)