Upoznajte čoveka koji je provalio tajne CIA! (VIDEO)

Reč je o Edvardu Snoudenu, bivšem tehničkom pomoćniku Centralne obaveštajne agencije. - Shvatam da ću patiti zbog svojih poteza, ali biću zadovoljan ako bar za trenutak razotkrijem federaciju tajnih zakona, nepravednih pomilovanja i neodoljive izvršne moći koja upravlja svetom koji volim - poručio je ovaj Amerikanac

Čovek je koji stoji iza do sada najvećeg razotkrivanja špijunaže koju je obavljala američka Nacionalna bezbednosna agencija Edvard Snouden (29) u intervjuu za "Gardijan" objašnjava svoje motive, neizvesnu budućnost, ali i razlog zašto nije želeo da sakrije svoj identitet.

- Nemam nameru da se krijem jer znam da nisam uradio ništa loše. Ne želim pažnju javnosti jer ne želim da se priča o meni. Želim da se priča o onome što radi američka vlada - rekao je Snouden, ističući da se ne plaši posledica svog čina.

Inače, reč je o bivšem tehničkom pomoćniku Centralne obaveštajne agencije i aktuelnom radniku firme "Buz Alen Hamilton", koja je pod ugovorom sa američkim ministarstvom odbrane. On je u poruci koja je pratila prvi niz objavljenih dokumenata napisao:

- Shvatam da ću patiti zbog svojih poteza, ali biću zadovoljan ako bar za trenutak razotkrijem federaciju tajnih zakona, nepravednih pomilovanja i neodoljive izvršne moći koja upravlja svetom koji volim.

(Telegraf.rs / Izvori: Blic, guardian.co.uk)