MONSTRUOZNO: Pretukao i zadavio ženu, a potom koristio njen telefon (FOTO)

Robijaš Igor B. (33), koji je iz KPC Zabela pušten na vikend, ubio je komšinicu, opljačkao je, tim parama čašćavao prijatelje i koristio njen mobilni telefon do hapšenja

Igor B. (33), robijaš koji je pušten na vikend, zadavio je prošle subote komšinicu Milevu Glišović (60) u njenoj kući, opljačkao je i sa tim parama uveče čašćavao kafansko društvo. Ubica je uhapšen jutros po poternici jer se nije u ponedeljak javio u zatvor Zabela, gde zbog razbojništava robija od 2004. godine. Telo nesrećne žene pronađeno je tek jutros nakon priznanja robijaša, na krevetu u spavaćoj sobi, u stanju raspadanja.

Neverovatno je što je ubica od subote do juče koristio mobilni telefon svoje žrtve i još se njenoj rodbini javljao i lažno predstavljao. Igor B. je istu ženu opljačkao i pre pet godina, kažu komšije.

Mileva Glišović, penzionerka, živela je sama u kragujevačkom naselju Stara radnička kolonija u Ulici Miodraga Miljkovića Zekinca. Igor B. je verovatno u kuću ušao kroz prozor, u noći između prošlog petka i subote. Komšinica ubijene žene Mirjana Ćosić kaže da je od subote do danas mislila je Mileva kod familije koju ima u okolnim selima.

Igor B. robija u požarevačkom zatvoru „Zabela“. Prošlog petka pušten je kući na vikend. U zatvoru je od 2004. godine, od svoje 24. godine, i to zbog velikog broja razbojništava sa elementima nasilja. Kako se u ponedeljak nije javio u Zabelu, u utorak je raspisana poternica za njim. Uhapšen je u Kniću kraj Kragujevca jutros. Policija ga je ispitivala zbog nekoliko krađa tokom vikenda, a on je skoro usputno, dodao i da je ubio Milevu Glišović.

Ubijena žena i Igor B. su komšije, a kuće su im na manje od 100 metara udaljenosti. Igor B. u Kragujevcu ima majku. Njega policija sumnjiči za teško ubistvo. Jutros mu je određeno zadržavanje od 48 sati, posle čega će biti saslušan kod istražnog sudije.

(M. M.)