Odobreno izručenje Luke Bojovića?

O datumu Bojevićevog izručenja Srbiji odlučiće španski pravosudni organi u saradnji sa srpskim pravosuđem, ali se tačan datum, vreme i mesto dolaska u Beograd neće javno saopštavati iz bezbednosnih razloga

Savet ministara Španije odlučio je da Srbiji odobri izručenje Luke Bojovića, pripadnika zemunskog kriminalnog klana, saznaje "Danas".

Ovo je krajnji korak u izuzetno komplikovanoj pravnoj proceduri koji je Španija učinila na izručenju pripadnika zemunskog klana Srbiji.

O datumu njegovog izručenja Srbiji odlučiće španski pravosudni organi u saradnji sa srpskim pravosuđem, ali se tačan datum, vreme i mesto dolaska u Beograd neće javno saopštavati iz bezbednosnih razloga.

U međuvremenu, u Beogradu je 28. aprila ubijen njegov rođeni brat Nikola Bojović, a Krivično veće Višeg suda u Madridu je nedelju dana nakon tog ubistva odlučilo da nastavi proceduru izručenja Luke Bojovića Srbiji.

Glavni razlog ovakve odluke suda je da bi se Bojoviću sudilo u Srbiji za ubistva Dejana Živančevića, Branka Jevtovića Jorge i Milutina Jovičića, počinjena 2004. u Beogradu, kao i zbog pripadništva organizovanoj kriminalnoj grupi.

Bojović je u Španiji boravio sa uredno izdatom boravišnom dozvolom do trenutka pritvaranja u Valensiji.

(Telegraf.rs / Izvor: Danas)