Albanci s juga ukrali od Srbije više od 300 miliona dinara struje!

- U najvećem broju slučajeva reč je o klasičnoj krađi električne energije kroz divlje priključke na mrežu - kažu u Elektrodistribuciji Vranje. Albanci kažu da EPS može zakonskim putem da naplati dugove

Albanci s juga Srbije godinama kradu struju i odbijaju da plate račune za utrošenu električnu energiju EPS-u. U vranjskoj Elektrodistribuciji, filijali preduzeća Jugoistok iz Niša, kažu da dug koji stanovnici Preševa i Bujanovca imaju prema EPS-u iznosi više od 300 miliona dinara!

Pre skoro deset godina Koordinaciono telo za tri opštine juga Srbije, preko Vlade Srbije, otpisalo je 43 miliona duga za utrošenu i ukradenu električnu energiju na području opština Bujanovac i Preševo.

Kako za Telegraf kažu u vranjanskoj Elektrodistribuciji, dug stanovništva s juga zemlje sada premašuje iznos od tri stotine miliona dinara i ne nazire se rešenje kako bi on mogao biti naplaćen.

- U najvećem broju slučajeva reč je o klasičnoj krađi električne energije kroz divlje priključke na mrežu - kažu u Elektrodistribuciji Vranje.

- Država, ipak, mora da ima sluha i saznanja, te da na osnovu materijalnog stanja proceni u kojim slučajevima i na koji način će pomoći ljudima koji nisu u situaciji da redovno izmiruju svoje obaveze u ovom slučaju za električnu energiju - navodi Stanković.

(Telegraf.rs)