INTERVJU, DIREKTOR ŽELEZNICE: Ovde se kralo 10 do 15 miliona nedeljno! (FOTO)

- Kradu se koloseci, skretnice, pragovi, celi vagoni i delovi vagona, pa prepodaju nama ponovo. Za reprezentaciju se davalo 100 miliona, za mobilne 40 miliona - kaže generalni direktor "Železnica Srbije" Dragoljub Simonović

Generalni direktor "Železnica Srbije" Dragoljub Simonović u intervjuu za Telegraf.rs govori o stanju zatečenom u momentu kad je preuzeo funkciju, o mnogobrojnim mahinacijama, zloupotrebama u sistemu i korupciji, razlozima nerealizovanih kredita zbog kojih je njegovo preduzeće plaćalo ogromne penale, ali i o tome kako su za samo nekoliko meseci povećani prihodi za 1,2 milijarde dinara!

Simonovića smo zatekli na radnom mestu, gde, kako kažu zaposleni u ovom preduzeću, dolazi na posao prvi, a odlazi poslednji.

- Ova zgrada jača je od bilo kog ministarstva, tu je zaposleno 2.000 radnika - počinje s vrata priču generalni direktor "Železnica Srbije" i dodaje da "u životu nije imao teži posao od ovoga", a radio je, kaže, mnoge teške stvari.

- Koridor 10 je prioritet broj 1. Kad to regulišemo, tih 200 kilometara pruge, onda sledi Koridor 11 Beograd-Bar, oko 400 do 500 kilometara pruge remontovane za brzine do 160 kilometara na sat. Stari materijal koji skidamo ne bacamo već ulažemo u pruge nižeg ranga i to radimo iz sopstvenih sredstava, a ne podižemo kredite.

(D. Zlojutro)