HAOS NA NIŠKOM MEDICINSKOM FAKULTETU: Studenti zarobili dekana!

Studenti protestuju ispred kancelarije dekana Stevana Ilića zbog kako tvrde, neprestanog uvećavanja troškova studiranja. On odbio da razgovara s akademicima i pozvao interventnu brigadu niške Policijske uprave

Oko sto pedeset studenata niškog Medicinskog fakulteta protestuje ispred kancelarije dekana Stevana Ilića zbog kako tvrde, neprestanog uvećavanja troškova studiranja.

Ilić je odbio da razgovara sa razgnevljenim akademicima i pozvao interventnu brigadu niške Policijske uprave koja je blokirala ulaz u njegovu kancelariju!

Studenti najavljuju da će ostati ispred dekanovih vrata, te da ga neće pustiti da izadje dok ne razgovara s njima.

Studentkinja Amina Šahmanović kaže da su dekanu uputili deset zahteva.

- Tražimo da svi studenti stukovnih studija koji imaju 48 poena budu finansirani iz budžeta, zatim da studenti koji nastavu prate na engleskom predju na srpsku grupu jer nemaju adekvatnu literaturu, Takođe, da oni koji su obnovili godinu, bez plaćanja dodatnih nadoknada, prate vežbe i predavanja. Zahtevamo i povlastice za socijalno ugrožene studente, poboljšanje uslove studiranja, smanjenje cena izdavanja uverenja o položenim ispitima, diplomiranja, prijava ispita za apsolvente i oslobadjanje plaćanja obnove godine apsolvenata kojima je istekao staž – objašnjava Amina Šahmanović.

Višnjić je nedavno izašao iz pritvora, a protiv njega je u toku krivični postupak zbog sumnje za finansijske malverzacije na Medicinskom fakultetu.

(D. K.)