OTAC PREBIJENOG MATURANTA: Nasilnici nisu imali petlje da me pogledaju u oči!

Darko. R. (21) iz Kragujevca osuđen je nepravosnažno na 10 godina zatvora zbog krivičnog dela ubistvo u pokušaju, dok je Nikola Š. (19) osuđen na četiri godine zatvora za krivično delo ubistvo u pokušaju u pomaganju

Nekoliko sati nakon presude napadačima koji su maturantu Stefanu Jovanoviću ispred škole u Kragujevcu palicom slomili lobanju, njegov otac Nebojša kaže da je 10 godina robije za napad mnogo, ali nedovoljno.

- Presuda je sa jedne strane rigorozna, u zemlji gde neke sudije toliko ne daju ni za ubistvo. Malo je ako pitate jednog oca čiji je život pretvoren u pakao i koji sina od 20 godina opet uči da hoda - kaže Jovanović.

On objašnjava da je sudija Višeg suda u Kragujevcu Gordana Veljović, koja je donela presudu, časno uradila svoj posao.

- Zbog takve će presude svaki nasilnik tri puta razmisliti kada palicom krene na nekoga. Meni kao ocu koji gleda svoje dete mesecima prikovano za krevet svaka je presuda mala. Oba nasilnika na suđenju su mi se izvinila, ali nijedan me nijednom nije pogledao u oči dok su to govorili - kaže Jovanović.

Darko. R. (21) iz Kragujevca osuđen je nepravosnažno na 10 godina zatvora zbog krivičnog dela ubistvo u pokušaju, dok je Nikola Š. (19) osuđen na četiri godine zatvora za krivično delo ubistvo u pokušaju u pomaganju.

(M. M.)