MIRKOVIĆ: Zadovoljan sam saradnjom opozicije!

- Posebno sam zadovoljan što su odbornici jednoglasno, uz aplauz, podržali odluku o osnivanju Javnog preduzeća "Gitarijada", što će nam dati mogućnost da ovom zaječarskom brendu vratimo sjaj koji je imao do pre 15 godina - rekao je predsednik Skupštine grada Zaječara Saša Mirković

Odbornici Skupštine grada Zaječara dvotrećinskom većinom usvojili su budžet za 2014. godinu, "težak" nešto više od 2,2 milijarde dinara i jednoglasno usvojili Odluku o osnivanju JU "Gitarijada".

- Prema onome što Zaječar u ovom trenutku može, budžet je rađen vrlo pažljivo, kako bi nesmetano mogli da funkcionišu Gradska uprava, javne ustanove i preduzeća. Povećana su socijalna davanja, a u sledećoj godini Zaječar će najviše uložiti u infrastrukturu - puteve i saobraćajnice, kao i u završetak dva značajna objekta, zelenu pijacu i Gradski stadion - rekao je za portal Best predsednik Skupštine grada Zaječara, Saša Mirković, izražavajući zadovoljstvo saradnjom opozicije čija je diskusija, kako je rekao, bila "konstruktivna i korektna".

- Posebno sam zadovoljan što su odbornici jednoglasno, uz aplauz, podržali odluku o osnivanju Javnog preduzeća "Gitarijada", što će nam dati mogućnost da ovom zaječarskom brendu vratimo sjaj koji je imao do pre 15 godina. Već ovog leta pokazali smo kako dobra organizacija i marketing na Gitarijadu mogu dovesti 100.000 ljudi. Cilj nam je da Gitarijada postane prepoznatljiva ne samo u Srbiji već i mnogo dalje - dodao je Mirković.

(Telegraf.rs / Izvor: tvbest.rs)