ISPOVEST MAJKE SEDMORO DECE: Goli smo bežali od vatre, sve nam je izgorelo! (FOTO)

- Zbog toga što smo živi svake godine kolač ću mesiti 8. decembra, ali sam u panici, jer deca, suprug i ja, nemamo ama baš ništa svoje – priča Biljana Trninić, izbeglica iz Hrvatske, koja je posle "Oluje" morala da beži i iz stana u zgradi za kolektivni smeštaj u Pupovcu

Biljana Trninić, izbeglica iz Hrvatske čiju je porodicu "Oluja" naterala na beg u Paraćin 1995, pobegla je od puške, ali je i u Popovcu morala da beži od vatre iz stana u zgradi za kolektivno stanovanje u ovom paraćinskom selu, čiji je treći sprat potpuno izgoreo 8. decembra.

- Dok smo spavali, najstarija ćerka Jasmina te kobne noći probudila nas je i videli smo da je soba puna dima. Zgrabili smo najmlađu decu i istrčali napolje, jer je zgrada već počela da gori. Sve što smo imali izgorelo nam je te noći. I nameštaj, i udžbenici i đački ranci, bela tehnika, odeća i obuća, namirnice... Zbog toga što smo živi svake godine kolač ću mesiti tog 8. decembra, ali u panici sam jer moja deca, suprug i ja nemamo ama baš ništa svoje – priča za Telegraf.rs Biljana.

Centar za socijalni rad privremeno je zbrinuo svih šest porodica koje su ostale bez ičega, među njima i Trniniće. Utočište im je pružio sused Boža Milovanović, koji ih je primio u staru roditeljsku kuću u dvorištu.

Dok je požar besneo, najmlađi Trninići banuli su usred noći kod njega. Deca gola i bosa. Odlučio je da ih nekakao zbrine sve. Soba u kojoj Trninići privremeno žive topla je, ali, sve što ova nesrećna porodica ima – dao im je čika Boža, a deci garderobu – njihovi školski drugovi.

Iz opštine je najavljeno da će zgrada u kojoj su živeli da se na proleće renovira, a iz Centra da će ovu porodicu onda da vrate u njihov stan.

(Z. R. P.)