ČUDO OD DEVOJKE: Nogama naslikala portret Novaka Đokovića!

Dejana Bačko (17) je slikarka koja je rođena bez ruku, ali zato u nogama krije neverovatan talenat. Obožava Novaka Đokovića i sve bi dala da ga upozna

Čuda se dešavaju! Neka poprime ljudski oblik, imaju ime, prezime i beskrajan talenat. Jedno takvo čudo naslikalo je drugo, i to nogama!!! Dejana Bačko (17), tinejdžerka iz Bačke Palanke, rođena je bez ruku, ali zato u nogama krije zlatni talenat. Baš njima je naslikala portret drugog, sportskog čuda - Novaka Đokovića.

- Toliko voli Novaka da se nedavno vratila iz škole sa idejom da je upišem na tenis! Ja reko' Dejana, dušo, kako?!"- uz osmeh nam prepričava Dejanina mama Sandra. Najbolji teniser na svetu i njegovi sportski uspesi inspirisali su Dejanu ne samo da slika, već i da živi punim plućima, da se bori za sve ono što je dostupno i njenim vršnjacima. Najveća želja joj je da ga upozna i zamoli za fotografiju. Sliku već ima, svojenožno naslikanu.

Dejana živi kao i sve devojke njenih godina, izlazi, šminka se, lakira nokte, pere sudove. Jedino ne može sama da veže kosu. U tome joj najčešće pomaže mlađi brat. Najviše voli da "visi" na kompjuteru, naravno slika i igra fudbal.

Dejana je imala samo devet godina kada je njen prvi rad "preslikan" na poštansku markicu. Uprkos tome što je rođena bez ruku, ona vodi život prosečne tinejdžerke. Potpuno je ravnopravna sa svojim vršnjacima u svemu, osim u slikanju. A izraz "uraditi nešto kao levom nogom" uz Dejanu potpuno gubi smisao. Jer ona slika levim stopalom.

Učenica je umetničke škole "Bogdan Šuput" u Novom Sadu, najmlađi je i, kako ističu u tom udruženju, najpoznatiji član slikarske organizacije VDMFK, koja okuplja umetnike koji slikaju ustima i nogama.

(Dejana Pakledinac)