EKSKLUZIVNO: Ognjanovići uplatili 120.000 evra za operaciju male Petre (3), višak novca ide drugoj deci!

Ognjanovići su uplatili celokupan iznos za lečenje male Petre, a veliku pomoć su pružili i ostali građani Srbije koji su poslali oko 100.000 humanitarnih sms poruka

Posle raznih spekulacija u poslednje vreme oko humanitarnih akcija, ljudi dobre volje su ipak skupili snagu i pomogli malom anđelu Petri Cvetković.

Kako saznajemo, skupljen je celokupan iznos za operaciju u Đenovi, a novac koji je višak biće prosleđen drugoj bolesnoj deci.

Podsetimo, za lečenje male Petre potrebno je da se uradi presađivanje koštane srži, zračenje, imunoterapija, a sve to košta preko 120.000 evra. S obzirom da je velika suma u pitanju, koju njeni roditelji nisu mogli da sakupe, u akciju se uključila cela Srbija.

Za samo devet dana stiglo je oko 100.000 humanitarnih sms poruka, a na račun je uplaćeno blizu tri miliona dinara.

Međutim, dom Cvetkovića je obuzela posebna radost, kada su saznali da su Jelena i Nebojša Ognjanović, roditelji preminule Tijane Ognjanović, uplatili 120.000 evra za lečenje njihove Petre!

Ove navode nam je potvrdio sveštenik Ivan Cvetković, jedan od pokretača akcije za malu Petru.

- Sinoć sam bio sa Petrinim stričevima koji su mi rekli da su Ognjanovići uplatili sav iznos za lečenje u Đenovi ( oko 120.000 evra). Oni su uplatili novac, a kako je do toga došlo ne znam. To je svakako njihov veliki gest - priča za naš portal sveštenik Cvetković.

Inače, u ovoj akciji su od početka učestvovali episkop kruševački David, kao i sveštenstvo kruševačke eparhije.

Bitno je istaći da će novac koji bude pretekao za lečenje male Petre, biti podeljen na ostalu bolesnu decu, kojoj je preko potreban, a nalaze se na spisku fondacije Novi Beograd.

(M.B.)