Nove fotografije podzemne garaže u srcu Beograda: Ovako će izgledati parking i cela Ulica kneza Miloša (FOTO)

Andrija Čupković je naglasio da bi tender trebalo da bude raspisan u julu, a da bi po toj dinamici radovi mogli da otpočnu na proleće sledeće godine

Ogroman projekat u Ulici Kneza Miloša, koji obuhvata rekonstrukciju čitave saobraćajnice i pešačke zone, ali i izgradnju podzemnog parkinga sa 480 mesta, počeće početkom sledeće godine. U tu svrhu "Parking servis" u narednih deset dana dobija građevinsku dozvolu, saznaje Telegraf.

PARKING VIŠE NEĆE BITI PROBLEM U CENTRU: Pravi se podzemna garaža sa ukupno 480 mesta! (FOTO)

Direktor "Parking servisa" Andrija Čupković kaže da će prostor od Vlade Srbije do Višegradske ulice dobiti jedan potpuno nov izgled, otvoreniji, pristupačniji pešacima, ali i vozačima.

- Trenutno se u ovoj prometnoj ulici trotoari koriste za parkiranje oko 220 vozila, koji će biti zamenjeni širokim trotoarima i biciklističkom deonicom.

-  Duž čitave ulice dobiće se po tri saobraćajne trake sa obe strane sa zelenilom između, a podzemni parking imaće ukupno 480 mesta - rekao je on.

Čupković je naglasio da bi tender trebalo da bude raspisan u julu, a da bi po toj dinamici radovi mogli da otpočnu na proleće sledeće godine.

Ideja je da protok saobraćaja bude mnogo brži, a spuštanje parkinga ispod ulice je model izabran po ugledu na Madrid i Barselonu.

Gradski menadžer Goran Vesić ranije je izjavio da će parkiranje delom biti ostavljeno za stanare koji tu žive, dok će ostatak biti pod komercijalnim cenama.

On je naglasio da je to jedna od većih rekonstrukcija i prva koja će biti urađena na drugačiji način.

(Telegraf.rs)