Gosti u restoranu na Voždovcu ostali u gustoj magli tokom zaprašivanja komaraca, među njima i supruga novinara sa bebom (VIDEO)

Preparat bezbedan po zdravlje ljudi, naveli su iz Zavoda za biocide

Sigurno vam se do sada desilo da čujete ili vidite mali beli kamionet kako sa zemlje vodi bitku protiv dosadnih komaraca. Kruži ulicama i za sobom ostavlja beličasti trag u vidu dima. Pritom se čuje i veoma karakterističan zvuk, pa i ne morate da ga vidite, ali znate da je tu negde.

Ali, šta ako ste napolju s bebom, a borba protiv krvopija je toliko žestoka da za kamionetom ne ostaje samo beličasti trag, već prava magla? Toliko gusta, da se u restoranu u kom sedite, u bašti, ne vidi ni susedni sto. Što pokazuje snimak koji je na Tviter postavio Galeb Nikačević, novinar i urednik portala Vice.

- Ko je odgovoran da nam kaže kakve su posledice ovog dima protiv komaraca? Ja ne znam ništa o tome, ali evo kako je izgledalo kada je moja supruga sa bebom od 4 meseca sedela u restoranu "Revanš", na Voždovcu i šta se desilo kada su prošli sa zaprašivačem.

Ubrzo je u komentarima stigao i odgovor Zavoda za biocide i medicinsku ekologiju.

- Poštovani, lokacija sa snimka je tretirana zbog velikog broja prijava sa Voždovca u vezi najezde komaraca. U pitanju je preparat koji je registrovan i u korišćenoj koncentraciji deluje samo na komarce, brzo se slegne i bezbedan je po zdravlje ljudi - naveli su iz Zavoda za biocide.

Ova pojava nije neuobičajena, tako su nam čitaoci sa leve obale Dunava, gde je situacija posebno kritična, rekli da su i oni viđali toliko jako zaprašivanje da se sve belelo.

VIDEO: Ubod komaraca izgleda mnogo užasnije nego što pretpostavljate

(Telegraf.rs)