Vesić: Stavljanje Beograda u karantin je krajnja mera, sve zavisi od građana

Ako se budemo pridržavali svih mera Vlade Srbije i upustava epidemiologa do takve mere neće doći - rekao je Goran Vesić

Foto: Tanjug/Andrija Vukelić

Odluka o stavljanju Beograda u karantin nije doneta, ona je samo krajnja mera i ona zavisi samo od Beograđana, rekao je danas zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

- Ako se budemo pridržavali svih mera Vlade Srbije i upustava epidemiologa do takve mere neće doći - rekao je Vesić za TV Pink.

On je rekao da ako takva odluka bude doneta, Beograd će je realizovati kao i sve drugo što je naložila Vlada republike Srbije.

- Stavljanje grada od dva miliona stanovnika u karantin je opsežna operacija u kojoj pored lokalne samouprave moraju da učestvuju vojska i policija - rekao je Vesić i dodao da će ta operacija zahtevati veliki broj ljudi.

Dodao je da većina Beograđana veoma poštuje mere Vlade Srbije, ali i naglasio da je dovoljno da nekoliko ljudi ne poštuje, pa da disciplina svih ostalih građana pada u vodu.

U Beogradu je 400.000 građana preko 65 godina i već su u nekoj vrsti karantina a njima se pomaže preko 17 volonterskih centara.

- Preko paketa koje pakujemo u Štark areni želimo da budemo u stalnom kontaktnu sa njima i pomognemo im - rekao je Vesić.

On je poručio da Beograd kao najveće žarište epidemije treba da poštuje sva uputstva koja daju epidemiolozi i Vlada Srbije i da se u tom slučaju nada da će scenario karantina za čitav grad biti izbegnut.

- Ukoliko karantin bude morao da se sprovede da bi se sačuvali ljudskih životi, to će biti sprovedeno - zaključio je Vesić.

Video: Da li će biti pojačanih mera za gradove koji su žarišta korona virusa?

(Telegraf.rs/Tanjug)