Još jedan slučaj kad kamere nisu radile? Šta se zaista desilo na mestu tuče maloletnika u Obrenovcu

- Obavešteni su Ministarstvo prosvete i sve nadležne službe, takođe je pokrenut disciplinski postupak - kratko su nam odgovorili iz sekretarijata škole

Printskrin: Google maps, Telegraf.rs

Pre nekoliko dana odigrala se tuča maloletnika u parku iza Tehničke škole "Buda Davidović" u Obrenovcu, a snimak jezive tuče maloletnika, na kojoj se vidi kako dva dečaka, u parku, nasrću pesnicama i nogama jedan na drugog, dok ih ostala deca posmatraju i navijaju, proširio se društvenim mrežama. Reporteri Telegrafa obišli su mesto gde se odigrala tuča.

Radnica jednog ugostiteljskog objekta u blizini parka izjavila je za naš portal da prepoznaje jednog maloletnika sa snimka i tvrdi da je on petnaestogodišnjak iz jednog sela.

U drugom objektu koji se nalazi u blizini tvrde da sigurnosne kamere koje pokrivaju park nisu radile tog dana kada se odigravala tuča.

U Tehničkoj školi "Buda Davidović" nisu bili raspoloženi za razgovor, a osim okvirnog odgovora nismo dobili konkretnije detalje događaja.

- Obavešteni su Ministarstvo prosvete i sve nadležne službe, takođe je pokrenut disciplinski postupak - kratko su nam odgovorili iz sekretarijata škole.

Podsetimo, kako u Ministarstvu kažu za Telegraf.rs, u školi je u skladu sa procedurama odmah sazvan sastanak Tima za zaštitu, a obavešteni su roditelji i MUP.

- Škola je pokrenula vaspitno-disciplinski postupak i izrađeni su operativni planovi zaštite. Budući da se učenik koji je učestvovao u fizičkom nasilju ispisao iz škole, škola je ponovo uputila dopis policiji radi preduzimanja mera iz njihove nadležnosti, a uputiće i dopis nadležnom Centru za socijalni rad. Povređenom učeniku škola će pružiti svi potrebnu podršku zbog čega je u kontaktu sa roditeljima - odgovaraju za Telegraf.rs u Ministarstvu prosvete.

(Telegraf.rs)