Da li je moguće da neko zbog ovoga zove policiju? Smeta im tapkanje lopte posle 22h, ali imaju svoje razloge

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ko je u pravu i da li su ove situacije stvar balansa kulture, mere i tolerancije?

Foto: Shutterstock, Telegraf

Ulica živi 24 sata dnevno - neko je dnevna, a neko noćna "ptica". Katkad se čuje i galama, muzika ili buka motora. Sve su to zvuci grada.

S druge strane, postoji kućni red i vreme rezervisano za tišinu i odmor.

Ipak, da li je moguće da bi neko zbog buke s ulice mogao da zove policiju, a da to nije treštanje muzike iz kafića, tuča ili opasna svađa?

Moguće je, i komšije koje to rade imaju svoje razloge.

"Voleo bih da zamolim građane nešto i nadam se da će me razumeti, bilo bi lepo da ne prijavljuju policiji momke i devojke na košarkaškim i fudbalskim terenima u gradu policiji, jer je prošlo 22 sata, a lopta se i dalje čuje... (za njih je to buka). Ako odvojite omladinu od terena, gde će odrastati, gde će postati ljudi? Zar je bolje disko nego teren? Pustite omladinu da trenira i da se bavi sportom. Zaista je neprijatno kada znaš da si izašao napolje nakon napornog dana na faksu ili poslu i moraš prekinuti basket jer je neko zvao policiju... posebno ako je taj neko relativno daleko od terena..." poruka je koja je objavljena na IG stranici "Serbia Live Beograd".

Printskrin: Instagram / Serbia Live Beograd

Ima i takvih komšija, kojima to zaista smeta, a ovo je jedan odgovor na poruku, objavljen na istoj stranici.

"Bilo bi lepo da momci i devojke na terenima na vreme shvate da ima nas koji ustajemo u cik zore i odlazimo na poslove na kojima moramo da budemo potpuno koncentrisani, jer su životi baka, deka, mama, tata i male dece tih istih momaka i devojaka u našim rukama. Neki od nas moraju da budu spremni za 24 časa dežurstva, naše greške zbog nenaspavanosti skupo koštaju. To što ti momci i devojke posle 22 sata prave na terenima jeste buka i uvek će biti pozvana plicija za istu", glasi ovaj odgovor.

Printskrin: Instagram / Serbia Live Beograd

Ko je u pravu i da li su ove situacije stvar balansa kulture, mere i tolerancije?

Pišite nam u komentarima. Da li biste i vi pozvali policiju?

(Telegraf.rs)