PUPS: Nismo u misiji zaštite Ðilasa

- Naš cilj je da socijalnu politiku u Beogradu sačuvamo - rekao je Milan Krkobabić

Šef odborničke grupe Partije ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) u Skupštini Beograda Milan Krkobabić izjavio je da će organi stranke danas doneti odluku o smeni vlasti u Beogradu, da im je najvažnije da koncept socijalne politike ostane nedirnut, kao i da nisu u "misiji zaštite Dragana Ðilasa".

- Odluku o tome kako ćemo se ponašati na sutrašnjoj sednici Skupštine grada doneće stranački organi, mi ćemo saslušati stavove Srpske napredne stranke, videćemo inicijativu o smeni gradonačelnika, zauzeti precizan stav i danas popodne ćemo razgovarati i sa svojim koalicionim partnerima (Socijalističkom partijom Srbije i Jedinstvenom Srbijom) - rekao je Krkobabić, gostujući na Televiziji B92.

Upitan da li PUPS može da se izjasni drugačije od SPS-a, Krkobabić je rekao da PUPS odgovorno i samostalno nastupa, ali da to ne isključuje da unutar koalicije nema dogovora o bitnim pitanjima i da će uvek nastojati da te dogovore ostvare.

- Naš cilj je da socijalnu politiku u Beogradu sačuvamo. Ako postoje valjani argumenTti, oni moraju da se prihvate i ako idu u pravcu da naša socijalna politika neće biti dovedena u pitanje, onda se podrazumeva da o svemu možemo da razgovaramo - rekao je Krkobabić.

Sednica Predsedništva SNS zakazana je za 15 sati, na njoj će naprednjaci doneti odluku o Beogradu i o njoj obavestiti javnost, najavljeno je ranije iz SNS.

(Telegraf.rs / Tanjug)