Ugledni mačvanski domaćin popio esenciju i umro: Bio je ispunjen i srećan, komšije se pitaju zašto je počinio takav užas

U ovom kraju je u poslednjih deset godina bilo više slučajeva trovanja esencijom, ali se nisu svi okončali tragično

S. Isaković (37) iz Mačvanskog Metkovića, kod Bogatića, preminuo je nakon što se otrovao esencijom. Kako Telegraf saznaje, čovek je u ponedeljak prepodne, najpre zbrinut u hitnoj službi Doma zdravlja u Bogatiću, odakle je prevezen na interno odeljenje šabačke bolnice gde je tokom noći preminuo.

Meštani malog mačvanskog sela, u kojem je Isaković živeo u porodičnom domaćinstvu sa roditeljima, mlađim bratom, suprugom i dvoje dece, sa nevericom prepričavaju tragediju svojih komšija. Niko ne naslućuje šta bi mogao da bude okidač za samoubistvo kakvo se u selu ne pamti.

Masovno trovanje na sahrani: Osmoro preminulo, desetine ljudi završilo u bolnici zbog gulaša sa otrovom za pacove

- Vredni su i česititi ljudi. Svi u selu ih cene. Deca, koja su ostala bez oca su zlatna, dečak je sada drugi, a devojčica peti razred osnovne škole - kaže meštanin Mačvanskog Metkovića.

U ovom kraju je u poslednjih deset godina bilo više slučajeva trovanja esencijom, ali se nisu svi okončali tragično.

- Esencija razjeda jednjak i želudac, a ukoliko se pacijentu pomoć ne ukaže u kratkom roku u organizmu usled burne reakcije nastupaju oštećenje unutrašnjih organa i krvarenje i na kraju smrt. Kako će se trovanje esencijom završiti zavisi i od količine koja se popije, kao i da li pacijent boluje od neke bolesti. Trovanje može da se završi sa smrtnim ishodom čak i kada se pomoć ukaže na vreme - kaže doktorka Radmila Jurišić.

Ona navodi slučaj žene iz jednog sela koja se pre petnaest godina otrovala esencijom i danas je živa. Lečila se dva meseca na VMA, imala je oštećenje bubrega i zbog toga je izvesno vreme išla na dijalizu.

(D.Grujić)