Brat Malčanskog berberina pretio novinaru dan nakon pronalaska Monike: "Baciću te u septičku jamu"

Monika juče spasena, Ninoslav i dalje u bekstvu, a njegova porodica i dalje ćuti

Foto: Telegraf.rs

Dan posle spasavanja Monike Karimanović (12) koju su desetog dana od početka potrage pronašli udruženim snagama pripradnici MUP-a i dobrovoljci, ekipa portala Telegraf.rs uputila se u Malču kako bi porazgovarala sa porodicom Malčanskog berberina, koji je i dalje u bekstvu. Ova porodica ranije nije želela da daje izjave za medije, ali je naš novi pokušaj usledio nakon vesti o pronalasku devojčice zbog koje je Srbija odahnula. Reporteri Telegrafa su se nadali da će dobiti odgovore na pitanja koja muče Monikine roditelje, kao i sve roditelje u Srbiji, međutim, sačekale su nas pretnje u dvorištu porodične kuće.

Zločin je počinjen 20. decembra ujutro kada se devojčica sama uputila u školu u mestu Brzi Brod. Pronađena je juče kasno popodne u ataru svrljiške opštine. Potom je odvedena u Klinički centar u Nišu, da bi za njenim otmičarem potraga bila nastavljena. Veruje se da je naoružan.

Ipak, u dvorištu porodice Ninoslava Jovanovića, koji je bio znan pre višestrukih silovanja za koja je osuđivan, pritom šišajući kosu svojih žrtava, nije nas sačekala dobrodošlica.

Foto: Telegraf.rs

Čovek za koga saznajemo da je brat Jovanovića, a koji se predstavio kao vlasnik kuće, u dvorištu je pretio našem novinaru.

- Šta ćete vi ovde? Ovo je moja kuća, on ne živi ovde - rekao je nižući potom pretnje: - Ko vas je zvao?! Razbiću ti aparat, baciću te u septičku jamu vidim li te opet.

Potom je krenuo za ekipom, sve do momenta dok ga razgovor sa drugima nije omeo u tome.

Kuća u kojoj je nekad živeo Malčanski berberin/ Foto: Telegraf.rs

Kako prenosi naš novinar na terenu, vrata i kapija su bili otvoreni. Jedno dete je gledalo kroz prozor kuće, dok se žena nehajno kretala spoljnim stepanicama.

Kako je ranije otkriveno, u toj kući su živeli Ninoslavljevi roditelji, njihova dvojica sinova i porodica ovog drugog, koji danas nije želeo da prokomentariše slušaj. On je oženjen i ima dvoje dece.

Video: Ko je Malčanski berberin čija su zlodela strah Timočke krajine?

(Telegraf.rs)