Napasniku iz autobusa na liniji Beograd - Mladenovac određen pritvor od 30 dana

Po predlogu tužilaštva, sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Mladenovcu je osumnjičenom odredio pritvor do 30 dana

Z. C (57), osumnjičeni napasnik iz autobusa na liniji Beograd - Mladenovac, danas je doveden na saslušanje u tužilaštvo, zbog krivičnog dela nedozvoljene polne radnje iz čl. 182 st. 1 KZ. Posle njegovog saslušanja i ispitivanja oštećene, tužilaštvo je predložilo da mu se odredi pritvor zbog opasnosti da će uticati na svedoke i da će ponoviti krivično delo. On je u autobusu pipkao i trljao se o putnicu pored koje je stajao.

Po predlogu tužilaštva, sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Mladenovcu je osumnjičenom odredio pritvor do 30 dana, zbog opasnosti da će boravkom na slobodi uticati na svedoke i tako ometati postupak.

Kako je za Telegraf.rs ispričala Ana, autorka snimka, žena koja je bila žrtva napasnika se stalno pomerala i pokušavala da stavi torbu između njih, ali je on bio uporan i približavao joj se, koliko god se ona pomerala. U početku se muškarac trljao o nju, pa je Ana pomislila da je dodiruje kad bus prikoči, ali kad je autobus bio na auto-putu na pravcu, on je nastavio da se trlja o nju.

Pomerao se kao da bus koči, napred-nazad, posle je krenuo rukom pa ga je Ana snimila, a kad su stigli do Malog Požarevca rešila je i nešto da preduzme.

Muškarac je poznat od ranije putnicima na ovoj liniji, ali ga dugo nije bilo. Prema rečima autorke snimka, žena koja je u ovom slučaju bila žrtva rekla je da joj se učinilo, ali kad je primetila šta se dešava, pokušavala je da se pomeri i da postavi tašnu između njih,

Podsetimo, Z. C. je identifikovan i priveden sinoć oko 19.30 i odmah mu je određeno zadržavanje od 48 časova.

Za krivično delo nedozvoljena polna radnja iz Člana 182 KZ, u slučaju da je žrtva (oštećena) punoletna osoba, kao što je ovde slučaj, zaprećeno je novčanom kaznom ili kaznom zatvora do tri godine. U slučaju Člana 182a, krivičnog dela polno uznemiravanje, mogao bi da bude kažnjen novčano ili zatvorskom kaznom u trajanju od šest meseci.

(J. V.)