Sukobile se dve grupe migranata u Subotici: U jednu osobu pucano iz vatrenog oružja

Načelnik Severnobačkog okruga zamolio je sugrađane da ne nasedaju na bilo kakve pozive da se samoorganizuju i obračunavaju sa migrantima - stranim državljanima

Foto: MUP

Brzom intervencijom subotičke policije i Žandarmerije večeras je sprečena dodatna eskalacija sukoba dve grupe migranata, koje su se sukobile na prostoru Makove sedmice u Subotici, saopštio je Bojan Šoralov, načelnik Severnobačkog okruga na svom Fejsbuk profilu. On je tom prilikom naveo da je po nezvaničnim saznanjima, jedna osoba, strani državljanin, povređena u nogu vatrenim oružjem, prenosi Subotica.com.

- Od jula meseca ove godine pa sve do danas, službe bezbednosti danonoćno pokrivaju i kontrolišu čitav prostor Subotice, posebno delove naseljenih mesta koja se nalaze uz samu Subotičku šumu. Na prvom mestu je zaštita građana Subotice, i biće tako sve dok se migrantska situacija na ovim prostorima potpuno ne promeni - objasnio je Šoralov.

- Ponovio sam više puta da nam svakodnevno pristižu nove grupe migranata koje su predmet bezbednosnih provera i legitimisanja. Svaki iregularni strani državljanin odvodi se u prihvatni centar.

Kako ističe, situacija nije laka, ali zahvaljujući mreži institucija koje su uvezane, držaće se pod kontrolom, sa posebnom pažnjom na očuvanje bezbednosti svih građana, ali i svih legalnih migranata koji preko naše zemlje pokušavaju da dođu do zemalja EU.

- Srbija poštuje ljudska prava, razume muku ljudi koji migriraju iz svojih država, ali nikada neće dozvoliti da se ugrozi bezbednost naših građana - ističe Šoralov i napominje da žandarmerija ostaje u Subotici, kao i da će se zahtevati slanje dodanih snaga.

Na kraju obraćanja Šoralov je zamolio sugrađane da ne nasedaju na bilo kakve pozive da se samoorganizuju i obračunavaju sa migrantima - stranim državljanima.

(Telegraf.rs)