Opljačkao preminulu baku, pa odneo nakit u zlataru da ga proda: Prodavačica mu je postavila jedno pitanje i odmah je počeo da beži!

Igrom slučaja, u zlatari je radila unuka pokojnice, koja je odmah prepoznala minđuše i prsten svoje preminule bake

Jedan lopov iz Ohrida, čiji identitet policija tek treba da utvrdi, zaista nije imao "sreće". On je pre nekoliko dana od starije žene iz sela Kosel, koja je preminula na internom odelenju Opšte bolnice u Ohridu, sa ušiju skinuo minđuše, a sa ruke joj ukrao prsten.

Upali su noću u kuću, maltretirali bosansku porodicu da im kažu gde je novac i zlato: Vezali su ženu, udarali ih i pucali!

Želeći da se što pre oslobodi „plena“, nepoznati lopov je 5. septembra sa ukradenim nakitom otišao u jednu zlataru u ohridskoj čaršiji u nameri da ga proda. Pokazao je svoju ličnu kartu na kojoj je stajalo da je iz Ohrida, i upitao prodavačicu da li žele da otkupe nakit.

Igrom slučaja, u zlatari je radila unuka pokojnice, koja je odmah prepoznala minđuše i prsten svoje preminule bake.

Kada je upitala nepoznatog čoveka odakle mu nakit, on se uplašio, ostavio minđuše i prsten na pultu i pobegao. Prodavačica je odmah odjurila u policijsku stanicu i prijavila krađu.

U SUP Ohrid kažu da je sastavljen zapisnik o primanju prijave i da se preduzimaju mere na rasvetljavanju celog slučaja. Istraga se vodi protiv nepoznatog počinioca.

Rodbina preminule bake je posumnjala da je krađu izvršio bolničar zaposlen na internom odelenju Opšte bolnice u Ohridu, ali je on na te optužbe odgovorio da je žena u bolnicu bila primljena bez nakita.

(D.J./Foto: Ilustracija)