Kolinda opet došla u Vukovar u "zengama": Ponovila je isti stajling i isto objašnjenje za "ustaške čizme" od prošle godine

"Zenge" su ime su dobile u Hrvatskoj po prvim brigadama nove hrvatske vojske, Zboru narodne garde (ZNG)

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović i ove godine je u Vukovar, na obeležavanje Dana sećanja, došla u takozvanim “zengama”, poludubokim cipelama koje su nosili pripadnici hrvatske paravojne formacije "Zbor narodne garde".

Kao i prošle godine, ona se pojavila u zlatno-žutim poludubokim cipelama sa debelim đonom, uz objašnjenje da time želi da poruči da su Vukovaru potrebna "radna mesta za bolju budućnost".

Iako ni prošle godine, šta je time hrvatska predstavnica želela da kaže nije baš bilo najjasnije, ali ona je toliko bila ponosna na prošlogodišnji stajling, da ga je skoro do poslednjeg detalja ponovila - podignuta kosa, crni mantil i pantalone ispod kojih proviruju vrhovi zengi.

"Zenge" su ime su dobile u Hrvatskoj po prvim brigadama nove hrvatske vojske, Zboru narodne garde (ZNG), osnovanima u maju 1991. godine. Iz njih je krajem iste godine nastala Vojska Hrvatske.

Proizvodi ih "Borovo", a izrađene su od prave kože i pamučnog platna, a njihova posebnost je ručna izrada i to što je svaki par unikat.

Kod nas su poznate kao "kanađanke" ili "gojzerice", postale su popularne tokom 90-tih, a vezivane su za hladne dane i severno-američke drvoseče. Poslednjih nekoliko godina su ponovo dospele u modu, a nose ih svi, od najsiromašnijih slojeva društva do bogataša i poznatih ličnosti.

VIDEO: Podsetimo da je Hrvatska uz najviše državne počasti obeležila zločinačku "Oluju"

(Telegraf.rs)