Mirjani starac (71) upao u kuću da je pljačka, pa je upucao: Brat za napad saznao iz medija

Mirjanin brat Perica je iz medija saznao da mu je sestra upucana i odmah je dojurio do njene kuće

Foto: Tanjug/AP

Hrvatska policija uhapsila je muškarca (71) zbog sumnje da je u sredu uveče ranio Mirjanu S. (53), čiju kuću u Vinkovcima je pokušao da opljačka.

Mirjana je hitno prevezena u bolnicu i srećom, nije u životnoj opasnosti.

Čitav kraj šokiran je zločinom. Za Mirjanu kažu da je dobra žena, penzionerka, koja živi sama, obrađuje zemlju i brine o pilićima...

Nakon oružane pljačke u malenoj ulici Nova u Vinkovcima, mesto događaja dan kasnije čuva policijski automobil i ne dopuštaju prilaz kući ni članovima najbliže porodice.

Brat Perica na televiziji saznao šta se dogodilo

Mirjanin brat Perica, koji je često dolazio da pomaže sestri, je za napad saznao tek idućeg jutra, dok je gledao televiziju, piše 24sata.

- Ne znam šta se tačno dogodilo. Ja sam za napad saznao tek kada sam video na televiziji. Ujutro sam pio čaj i gledao televiziju, na vestima sam video Mirjaninu ulicu, pa broj, pa kuću i shvatio da je reč o mojoj sestri – priča Perica.

Čim je video da mu je sestra napadnuta, Perica je seo na bicikl i došao do njene kuće, ali ga policija nije pustila da uđe.

- Ima budala koje žele samo finansije. To je život, uvek zgrabi one najmanje koji se ne mogu odbraniti poput moje sestre. Mislim da je unutra sve polupano, koliko sam mogao da vidim. Nadam se samo da će ona biti dobro – rekao je Perica.

Komšije gledale kako policija hvata pljačkaša 

Komšije sumnjaju da je upravo miran samački način života njihove komšinice i razlog što ju je napadač ciljao jer mu je bila laka meta. Ipak, napad je uzdrmao sve koji su se te večeri našli kod kuće. Jedna od njih je i supruga Tibora Tomonjija (40), koji je za vreme napada bio na proslavi rođendana kada ga je supruga panično nazvala jer je čula pucanj i viku.

- Ja tu veče nisam bio kod kuće. Uplašena supruga me je pozvala jer je čula pucnjavu i vrisku. Uplašilo ju je to i nije znala šta da radi – priča Tibor.

Dodaje i kako je policija vrlo brzo došla te su 71-godišnjeg pljačkaša uhvatili u istoj ulici dok je pokušao da pobegne.

- Upravo je završen uviđaj i pokrenuto kriminalističko istraživanje protiv napadača. On se trenutno i dalje nalazi u policijskoj stanici – izjavio je Dragoslav Živković, portparol PU Vukovarsko-srijemske.

Niko od suseda ne poznaje napadača, navode kako ga nisu ranije viđali u Mirjaninoj blizini. Ipak, oni koji su bili kod kuće za vreme napada i čuli viku, sumnjaju kako je 71-godišnjak bio pijan, a to je potvrdila i policija ne želeći da iznee detalje njegovog stanja.

(Telegraf.rs)