STIGLA NAJNOVIJA UCENA SRBIMA IZ BRISELA: Ukoliko želi u EU Srbija MORA da pusti Kosovo u UN!

Ako žele da uđu u EU, Beograd i Priština imaju obavezu da potpišu sporazum kojim će se omogućiti prijem Kosova u Ujedinjene nacije

Ako žele da uđu u EU, Beograd i Priština imaju obavezu da potpišu još jedan sporazum kojim će se omogućiti prijem Kosova u Ujedinjene nacije, glasi jedan od najnovijih uslova iz Brisela!

Punopravno članstvo Kosova u UN omogućiće i ulazak u druge međunarodne organizacije, poput OEBS, Saveta Evrope i, na kraju, Evropske unije, kažu zapadni diplomatski izvori “Blica” objašnjavajući šta donosi budući sporazum, takozvani Brisel 2, o kojem se ovih dana spekuliše u javnosti.

NOVI ŠAMAR SRBIJI IZ EVROPE: EU usvojila Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju s Kosovom!

Kako ističu, “pravno obavezujući sporazum Srbije i Kosova” nije ništa novo i njegovo potpisivanje se u strateškom okviru EU za pregovore sa Srbijom navodi kao obaveza Beograda. Čim je Srbija ušla u pregovore sa Unijom, ona se automatski saglasila i sa ovom odredbom, ukazuju zapadne diplomate.

SRBI MENJAJTE USTAV ILI NEMA NIŠTA OD EU: Ovo je najnovija UCENA Srbiji iz EVROPE!

Šta piše u Okviru EU za pregovore?

“Ovaj proces (dijalog Beograda i Prištine) obezbeđuje da obe strane mogu da nastave svojim evropskim putem, izbegavajući pri tom da jedna drugu mogu ometati u ovim naporima, i treba postepeno da dovede do sveobuhvatne normalizacije odnosa između Srbije i Kosova, u formi pravno obavezujućeg sporazuma do kraja pristupnih pregovora sa Srbijom, uz izglede da obe strane budu u stanju da u potpunosti ostvaruju svoja prava i ispunjavaju svoje obaveze”.

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)