PITALI SMO SOCIJALISTE KADA JE ROĐEN SLOBA: Šokiraće vas kakva je SUDBINA SNAŠLA MILOŠEVIĆA od njegovog SPS-a!

Telegraf.rs je pozvao pojedine funkcionere SPS-a, u želji da saznamo da li znaju šta se dogodilo na današnji dan, i da li na neki način obeležavaju rođenje osnivača ove stranke. Evo šta su nam rekli

Da je danas kojim sličajem živ, proslavio bi 74. rođendan. Tog 20. avgusta 1941. godine rođen je Slobodan Milošević, predsednik SRJ i osnivač Socijalističke partije Srbije. Telegraf.rs je tim povodom pozvao današnje funkcionere SPS-a da vidi da li uopšte današnji lideri socijalista znaju zašto je za njih 20. avgust važan dan! Evo šta su nam rekli.

PREOBRAŽENJE JE BILO KOBNO ZA SLOBODANA MILOŠEVIĆA: Naježiće vas šta mu se dogodilo na ovaj praznik!

Lider SPS-a Ivica Dačić najavio je na 9. Kongresu socijalista da će se ta stranka PREOBRAZITI posle PREOBRAŽENJA, kao i da poštuju svoju prošlost, ali da im je najvažnija budućnost.

JEZIVO PROROČANSTVO MILOŠEVIĆA: Evo kako je Sloba Srbima, pre 15 godina, PROREKAO CRNU SUDBINU koja ih je danas zadesila! (VIDEO)

Možda baš zbog tih reči, danas nema posebne ceremonije u SPS-u povodom rođendana njihovog osnivača, a neki od današnjih funkcionera "Slobine partije" i ne znaju da je 20. avgusta rođen Milošević.

Jedini funkcioner koji je kao iz topa odgovorio da je 20-og avgusta rođen Slobodan Milošević je Branko Ružić.

- Slobodan Milošević, rođen je na današnji dan 1941. godine - kao iz rukava nam je odgovorio Ružić, koji je predsednik IO SPS-a.

Na pitanje da li će na neki način obeležiti Miloševićev rođendan, Ružić nam je rekao da je "dovoljno sećanje i pamćenje".

Ipak svi funkcioneri SPS-a nisu znali da je na današnji dan rođen njihov osnivač i prvi lider. Naime Dijana Vukomanović, nije mogla da se seti kome bi to danas bio "divan dan".

- Ne znam stvarno, ne mogu da se setim - rekla nam je ona. Kada smo joj rekli o čemu se radi, pomalo zbunjeno nam je objasnila.

ISTRAŽIVANJE: Vučić i SNS imaju APSOLUTNU PODRŠKU građana, opozicija stoji KATASTROFALNO!

- Nisam mogla da se setim, ali ne znam kada su rođendani svim kolegama iz stranke, tako da ni ovaj nisam zapatila. Ne slavimo ovaj rođendan, kao i neke druge - rekla nam je Vukomanovićeva.

Uspeli smo da upitamo i Đorđa Milićevića, da li zna ko se rodio na današnji dan.

- Ako mislite na osnivača SPS Slobodana Miloševića, onda je to to - rekao nam je Milićević.

On je dodao da se rođendan Miloševića nije proslavljao u stranci, već u krugu porodice i prijatelja, a da se stranka nije bavila time.

O Miloševiću i njegovoj vladavini još uvek se polemiše, debatuje, i to ne samo kod nas, već i u svetu. Najčešće se dovodi u kontekst čoveka koji je Srbiju uveo u građanske ratove, nezapamćenu ekonomsku krizu, sankcije, nemaštinu...

Sa vlasti je otišao nakon višenedeljnih protesta i nemira u Beogradu 5. oktobra 2.000 godine, potom je izručen Haškom tribunalu, gde mu je suđeno za ratne zločine na prostoru bivše SFRJ, tamo je i preminuo 11. marta 2006. godine.

Jedini funkcioner SPS-a koji odlazi na grob Slobodana Miloševića je Milutin Mrkonjić.

Podsetimo SPS se potpuno odaljio od politike koja je vođena devedesetih, a na poslednjem Kongresu izabran je novi logo stranke, čime je "Slobina ruža" otišla u istoriju!

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(M. P.)